News

Femeie din Vaslui, prinsă la volan cu o alcoolemie de 1,06 mg/l. Șoferița a produs un accident

O femeie din Vaslui a fost plasată sub control judiciar timp de 60 de zile după ce a produs un accident rutier, fiind beată la volan.
31.10.2022 | 20:05
Femeie din Vaslui prinsa la volan cu o alcoolemie de 106 mgl Soferita a produs un accident
Femeie prinsă băută la volan în Vaslui. Foto: România TV
ADVERTISEMENT

Polițiștii au descoperit că femeia avea o alcoolemie de 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Accidentul în care a fost implicată femeia de 43 de ani s-a soldat cu daune materiale, astfel că oamenii legii au descoperit că aceasta se afla sub influența alcoolului.

Femeie din Vaslui, prinsă beată la volan

”Poliţiştii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliţiei Municipiului Vaslui, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au constatat că pe strada Ştefan cel Mare, din municipiul Vaslui, s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care au fost implicate două autoturisme înmatriculate în judeţele Vaslui, respectiv Iaşi.

ADVERTISEMENT

După ce au procedat la testarea alcooscopică a ambilor conducători auto, aceştia au constatat că unul dintre conducătorii auto, o femeie din localitatea Fereşti, care se deplasa cu autoturismul înmatriculat în Vaslui, avea o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, într-un comunicat de presă.

Femeia a fost prezentată Judecătoriei Vaslui, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, conform Gândul.

ADVERTISEMENT

”După ce au procedat la testarea alcooscopică a ambilor conducători auto, aceştia au constatat că unul dintre conducătorii auto, o femeie din localitatea Fereşti, care se deplasa cu autoturismul înmatriculat în Vaslui, avea o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma probatoriului administrat, femeia de 43 de ani a fost prezentată Judecătoriei Vaslui, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile”, este precizat într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Femeia e anchetată acum pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Conform datelor statistice, în 2020 la nivel național au fost prinși 740 de șoferi care se aflau sub influența drogurilor, însă cifra celor băuți la volan e mult mai mare.

ADVERTISEMENT

Nnu mai puțin de 26.808 de conducători auto. Cifra poate fi mai mare dacă sunt luați în considerare șoferii care nu au fost prinși niciodată că au condus sub influența drogurilor sau a alcoolului.

ADVERTISEMENT