News

Un polițist ”justițiar” din Dumbrăvița, sub control judiciar. Omul legii era specializat în falsificat amenzi

Un polițist făcea ”legea” în Dumbrăvița, împărțind amenzi false oamenilor nevinovați. Bărbatul a fost plasat sub control judiciar.
29.09.2022 | 15:36
Un politist justitiar din Dumbravita sub control judiciar Omul legii era specializat in falsificat amenzi
Polițist justițiar de la locală, specializat în amenzi false. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Polițistul local din Dumbrăvița, lângă Timișoara, a fost vizat de o percheziție a IPJ Timiș, fiind acuzat că falsifica amenzi și aduna bani la bugetul local, fără ca oamenii să fie vinovați cu ceva.

Un polițist din Dumbrăvița semna amenzi false

Bărbatul în vârstă de 44 de ani întocmea procese verbal de amendă și le semna, deși oamenii nu erau cu nimic vinovați. În consecință, polițistul local a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

ADVERTISEMENT

”În data de 28.09.2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Timiş, au efectuat trei percheziţii domiciliare în localitatea Dumbrăviţa, din judeţul Timiş, în urma cărora, au fost ridicate mai multe înscrisuri şi bunuri, în vederea continuării cercetărilor.

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals”, a transmis IPJ Timiş, potrivit Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

”Miercuri, 28 septembrie 2022, IPJ Timiş, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a efectuat o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa, percheziţie care viza ridicarea unor documente.

Instituţia colaborează cu organele de urmărire penală în vederea respectării principiului aflării adevărului. Precizăm că pe perioada desfăşurării anchetei nu pot fi divulgate date şi informaţii privitoare la caz, pentru a nu influenţa rezultatul anchetei”, a transmis și Primăria Dumbrăvița.

ADVERTISEMENT

În luna septembrie, mai mulți români au primit somații și erau înștiințați că au de plătit amenzi, însă de această dată în spate stăteau hackerii.

“Poliția Română nu solicită niciodată prin e-mail-uri date cu caracter personal sau plata unor sume de bani ca amenzi sau despăgubiri. Recomandăm cetățenilor să nu dea curs unor astfel de solicitări și să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliție”, explica Comisarul-șef Octavian Dan, reprezentant al Poliției Române.

ADVERTISEMENT

Oamenii sunt rugați să nu răspundă niciodată la un astfel de e-mail și să-l ignore sau să anunțe Poliția.

Sunt câteva greșeli gramaticale, sunt tot felul de instituții menționate care nu există în România. Când primim orice fel de mesaj pe internet care vine cu o urgență în spatele lui. Atenție, trebuie să faci neapărat ceva acum pentru că se întâmplă ceva rău. La fel, trebuie să ne pună în gardă”, a punctat și expertul în securitate cibernetică Silviu Stahie.

ADVERTISEMENT