News

Ea este femeia pe care Vladimir Putin a arestat-o de trei ori! Activista Iulia Galiamina condamnă intervenția Rusiei în Ucraina! „Au avut loc crime de război”

Activista Iulia Galiamina a condamnat în termeni duri intervenția Rusiei în Ucraina! Arestată și trimisă în închisoare de mai multe ori, femeia îl acuză acum de crime de război pe Vladimir Putin
25.02.2022 | 18:46
Ea este femeia pe care Vladimir Putin a arestato de trei ori Activista Iulia Galiamina condamna interventia Rusiei in Ucraina Au avut loc crime de razboi
Ea este femeia pe care Vladimir Putin a arestat-o de trei ori în Rusia! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Greu de crezut, dar există un personaj care pare să-l sperie destul de tare pe Vladimir Putin! Culmea, discutăm despre o femeie, o activistă care a ajuns de mai multe ori în arest după ce a organizat câteva mitinguri împotriva liderului de la Kremlin.

Iulia Galiamina a fost ținută la închisoare, de fiecare dată, câteva săptămâni bune până când i s-a transmis că poate să plece acasă. Ultima dată a fost arestată când era singură la Moscova și ținea în mână un afiș în semn de protest față de reținerea unui jurnalist.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin a solicitat ca Iulia Galiamina să fie arestată

A fost atunci acuzată de încălcarea dreptului la întrunire și amenințată, atenție, cu cinci ani de închisoare. „Nu mă tem. Dar acest proces îmi îngreunează viața de zi cu zi. Nu am voie să părăsesc Moscova, de exemplu. Nu mai am voie să iau parte la alte proteste. Sunt destul de multe restricții”, povestea femeia pentru corespondenții aflați la Moscova.

Iulia Galiamina nu s-a lăsat copleșită de provocările celor aflați la putere și vrut chiar să candideze la alegerile locale pentru Consiliul municipal al Moscovei. Comisia Electorală i-a respins însă dosarul, dar oricum nici nu mai conta foarte mult. Mai grav era că activista avea să ajungă din nou în spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT

Oficial, i s-a transmis că semnăturile pe care le-a adunat pentru intrarea în cursa electorală nu sunt suficiente și nici măcar autentice. De asemenea, o parte dintre acestea au fost falsificate, acuzații pe care activista le-a respins imediat.

Neoficial, o echipă condusă de Galiamina a organizat un miting pașnic în centrul Moscovei împotriva reformelor constituționale introduse în 2020, reforme care îi ofereau lui Putin opțiunea de a rămâne la putere încă 16 ani dacă va câștiga următoarele alegeri după expirarea actualului său mandat în 2024.

ADVERTISEMENT

Activista condamnă intervenția Rusiei în Ucraina!

Așa cum era de așteptat invazia Rusiei în Ucraina nu a fost trecută cu vederea de activistă. Iulia Galiamina s-a folosit de rețelele de socializare pentru a-și exprima opinia și a transmite lumii întregi cât de eronat este gestul făcut de Vladimir Putin.

Mai mult, activista nu a ezitat o clipă și l-a acuzat pe liderul de la Kremlin de crime de război. „Întotdeauna am crezut că aceasta comparație cu Hitler și naziștii a fost un dispozitiv retoric manipulator. Dar povestea de pe Insula Șerpilor evocă doar astfel de asociații. Acest lucru nu poate fi justificat printr-o operațiune militară. Aceasta este o crimă de război”, a explicat Galiamina.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceasta a tras un semnal de alarmă și a precizat că numărul victimelor din rândul populației în urma atacurilor armatei ruse este unul mult mai mare față de cel pe care ONU l-a anunțat.

În același timp, activista a spus lumii întregi și ce se întâmplă la Moscova, acolo unde mai mulți intelectuali au ieșit în stradă solicitând oprirea războiului. „Filosoful Grigory Yudin a fost bătut de Poliție și a ajuns inconștient la una dintre secțiile de Medvedkovo. Nu există avocat acolo și ambulanța refuză să se deplaseze după ce a aflat despre cine este vorba”, a mai spus Galiamina.

De ce i-a mulțumit lui Putin în aplauzele tuturor

Condamnată inițial la trei ani de închisoare pentru mitingurile împotriva Kremlinului, activista a avut un discurs în fața judecătorilor încheiat cu ropote de aplauze. Susținătorii săi au apreciat speech-ul liber și felul în care aceasta s-a adresat Curții din Moscova.

Iulia Galiamina i-a mulțumit chiar lui Vladimir Putin căruia i-a transmis că nu face altceva decât să-i crească popularitatea.

„Vreau să le mulțumesc și celor care m-au persecutat: polițiștilor, ofițerilor Centrului E și ofițerilor FSB, anchetatorilor, judecătorilor, asistenților acestora, procurorilor, Biroului Executiv al Președinției și personal lui Vladimir Putin. Ai dovedit întregii țări că sunt cu adevărat o amenințare pentru tine.

Eu, o femeie, reprezint o amenințare pentru un bărbat, care, s-ar părea, se bucură de toată puterea posibilă. Dar acest bărbat este încă doar un om mic, căruia îi este frică de sexul slab. Îi este frică pentru că nu are absolut nimic de oferit oamenilor din Rusia, în afară de paste ieftine și violență.

Aș mai adăuga la finalul declarației mele finale că cei trei ani pe care procurorii i-au cerut acum sunt exact cei trei ani care ne despart de alegerile din 2024. Cred că acești trei ani îmi vor oferi o mare șansă să devin cel mai popular politician din Rusia. Și să particip la alegerile prezidențiale din Rusia”, a punctat Iulia Galiamina

A fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, pedeapsă care i-a interzis să candideze la alegerile parlamentare. „Este o ușurare că Galiamina nu va ajunge în închisoare, dar asta nu face ca urmărirea ei să fie mai puțin o rușine și o încălcare a obligațiilor legale internaționale ale Rusiei”, au spus și cei de la Human Rights Watch.

ADVERTISEMENT