Life

Fenomen rar în Cluj. Ce a apărut zilele acestea pe cer și cum explică specialiștii totul

Fenomenul bizar apărut pe cerul din Cluj, la primele ore ale dimineții. Ce explicații au oferit meteorologii pentru răsăritul atipic.
24.01.2024 | 23:11
Fenomen rar in Cluj Ce a aparut zilele acestea pe cer si cum explica specialistii totul
Fenomenul rar care a apărut pe cerul Clujului. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu degeaba se spune că natura este cel mai bun pictor. Zilele acestea, cerul Clujului nu a arătat deloc așa cum s-au obișnuit oamenii. Locuitorii orașului au avut parte de un fenomen bizar care poate fi observat destul de rar. Care este, de fapt, explicația specialiștilor.

Clujenii s-au trezit la primele ore ale dimineții cu cerul roz

Iarna și-a intrat în drepturi depline de aproape o săptămână. Ultimele zile nu au venit la pachet doar cu temperaturi scăzute, ci și cu fenomene rare, pe care nu multă lume are ocazia să le observe.

ADVERTISEMENT

Zilele acestea, norocoșii au fost clujenii. Cei care au ridicat privirea și s-au uitat la cer, nu au avut cum să nu observe fenomenul uimitor. În loc de albastru, cerul din Cluj a fost ”pictat” în cele mai frumoase culori.

Răsăritul de soare de la Cluj a făcut înconjurul internetul și pe bună dreptate. La primele ore ale dimineții, norii în nuanțe puternice de roz au acoperit întregul cer.

ADVERTISEMENT

Pasionații de fotografie și nu numai au știut că acesta este un fenomen cu care nu se întâlnesc în fiecare zi. Așa că, fără să stea prea mult pe gânduri, au scos telefoanele și au făcut zeci de poze.

Cum explică meteorologii acest fenomen bizar

Cerul roz este un fenomen rar, dar căruia meteorologii i-au găsit o explicație logică. Se pare că ”de vină” sunt particulele de apă de atmosferă. Acestea au reflectat lumina soarelui și, astfel, cerul s-a colorat în nuanțe de roz.

ADVERTISEMENT
cer roz cluj
Cerul roz a putut fi observat la primele ore ale dimineții. Sursa foto: Facebook/ Bogdan Bob Rădulescu

Imaginile postate pe rețelele sociale au adunat mii de aprecieri. Internauții nu au avut cum să nu fie impresionați de un astfel de fenomen. Numit și cel mai frumos răsărit al iernii, cei care au apucat să facă poze cu el se pot considera norocoși.

”Unele panorame sunt prea minunate ca să le pui vertical, pe story. De asta le împărtășești cu toată lumea. Bună dimineața de la Cluj.”, a scris un internaut pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Deși clujenii consideră un astfel de fenomen o adevărată minune, meteorologii spun că este un fenomen absolut normal. Acesta se formează, de cele mai multe ori, datorită fasciculelor de lumină.

Ba mai mult, nu doar la răsărit poate fi admirat cerul roz. Uneori, acest fenomen apare și al apus, mai ales dacă în atmosferă sunt molecule de apă.

ADVERTISEMENT