Life

Locul din România unde se produce un fenomen bizar. Oamenii vin aici doar pentru a-l putea vedea

În acest loc din România se produce un fenomen bizar. Tocmai din acest motiv, oamenii se zbat să ajungă aici pentru a-l putea vedea.
24.01.2024 | 11:40
Locul din Romania unde se produce un fenomen bizar Oamenii vin aici doar pentru al putea vedea
Locul din România unde se produce un fenomen bizar. Sursă foto: Adevărul / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-un loc din România se produce un fenomen bizar. Iar oamenii vor să vadă acest lucru și tocmai din acest motiv se zbat să ajungă aici. Unde se află și ce se întâmplă acolo?

Locul din România unde se produce un fenomen bizar

Dacă ești în căutarea unui loc din România unde poți vedea un fenomen bizar, iată că l-ai găsit. Oamenii se înghesuie să ajungă aici iarna doar pentru a-l putea vedea.

ADVERTISEMENT

Cheile Jiețului din Hunedoara ascund un fenomen bizar. Aici, cei care ajung pot vedea perdele mari de gheață care acoperă versanții. De altfel este una dintre cele mai spectaculoase priveliști din România. 

Ce mai poți vedea dacă ajungi în acest loc România? Dincolo de acest fenomen bizar, vei vedea razele soarelui ascunse parcă în valea adâncă. Iar țurțurii de la poalele munților Parâng îți taie respirația, arată Adevărul.

ADVERTISEMENT

Totodată, în acest loc poți vedea uneori și capre negre, dar și alte animale sălbatice. Iar dacă stai să te oprești pentru un minut, vei observa o pădure care ascunde locuri sălbatice, neatinse de oameni.

I se spune ”ținutul gheții”

Există o mulțime de poteci, neexploatate încă. Iar locuitorii din zonă sunt și ei atrași de acest fenomen bizar și de frumusețile locului. Nu e de mirare de ce i-au dat denumirea de ”ținutul gheții”.

ADVERTISEMENT

Perdelele de gheață formate în Cheile Jiețului din Hunedoara sunt groase și rezistente. Iar unele persoane le escaladează, chiar dacă activitatea este una cât se poate de riscantă.

„Cheile Jiețului din Hunedoara sunt ca un ținut al gheții, pe care îl traversezi cu emoție. Am avut și noi emoții, trecând pe sub atât de mulți țurțurii uriași, însă în cele din urmă am rămas încântați de înfățișarea lor, a pădurii, apei, celor două cascade și a munților”, povestește o localnică din Petroșani, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Ce mai trebuie să știi despre acest loc și de ce merită văzut atât iarna, cât și vara? Cheile Jiețului din Hunedoara sunt traversate de Drumul Național 7A. Mai departe, acestea urcă din Valea Jiului spre Transalipna, cea mai înaltă șosea din România.

Tot aici poți vedea și mici cascade, dar și o pădure răcoroasă ș bogată. Acestea sunt însă doar o parte dintre surprizele naturale de care te poți bucura când ajungi în acest loc spectaculos din România. 

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Industria din România cu profit uriaş, de peste 600 de milioane de euro,...
Industria din România cu profit uriaş, de peste 600 de milioane de euro, în 2023. Bucureştenii au generat o treime din sumă
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani...
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani cu soţia fratelui său. A vrut s-o cucerească şi pe soacra acestuia
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Important pentru toți utilizatorii de Chrome. Google a făcut acum anunțul
Important pentru toți utilizatorii de Chrome. Google a făcut acum anunțul
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o...
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o cel mai tare. Nu i-a fost rușine să spună asta!
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată