Sport

Ferrari mizează pe tineri în F1. Ce piloți a selectat pentru 2021

28.02.2021 | 13:48
Ferrari mizeaza pe tineri in F1 Ce piloti a selectat pentru 2021
ADVERTISEMENT

Echipa Ferrari mizează pe tineri în acest sezon competițional de F1, piloții selectați pentru 2021 având o medie de vârstă de 24,5 ani. Astfel, Ferrari aliniază cel mai tânăr duo de piloți din istoria sa de peste 70 de ani.

Ferrari a ales să renunțe la serviciile lui Sebastian Vettel pentru acest sezon, în locul său fiind promovat Carlos Sainz jr., spaniolul în vârstă de 26 de ani.

ADVERTISEMENT

Fără să pună presiune pe cuplul de piloți, Ferrari își dorește ca 2021 să fie un an de tranziție, cu o clasare în cât mai bună, 2022 fiind anul în care obiectivul principal este titlul în F1.

Ferrari mizează pe tineri în F1. Ce piloți a selectat pentru 2021

Charles Leclerc (23 de ani) și Carlos Sainz jr. (26 de ani) sunt piloții aleși de Ferrari să reprezinte echipa italiană în acest an. 2020 a fost anul lui Mercedes, însă, Ferrari speră să echilibreze această diferență printr-o echipă mai tânără.

ADVERTISEMENT

“Ne-am întors după o dezamăgire pe care nu trebuie să o mai repetăm niciodată. Ferrari este mai important decât oricare dintre noi. Trebuie să onorăm echipamentul pe care îl purtăm. Căluțul cabrat reprezintă excelența italiană”, a declarat directorul Mattia Binotto.

Debutul de sezon în Formula 1 se va da la Grand Prix-ul din Bahrain, pe data de 28 martie. “Marele circ” se va muta apoi în Europa pentru Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, de la Imola, care va avea loc pe 18 aprilie.

ADVERTISEMENT

Carlo Sainz jr., pregătit să devină campion mondial cu Ferrari

Noua achiziție a celor de la Ferrari, Carlos Sainz jr, este încrezător în potențialul său și speră să devină campion mondial în F1: “În interval de 5 ani vreau să devin campion mondial. Ferrari este locul potrivit pentru a o face. Pentru mine, în acest an va fi foarte dificil să-l bat pe Leclerc, nu prea cunosc bine echipa.

Ar fi cel mai bine să o fac, dar există un obiectiv mai important: să facem Ferrari ca un tot unitar. Dacă există vreun an în care trebuie să muncim cu toții bine, atunci acesta este acel an. Când titlul va fi un obiectiv, poate că atunci ne putem face griji de celălalt coleg”, a declarat Sainz.

ADVERTISEMENT

Charles Leclerc este decis să țină ritmul cu liderii din F1 și are o abordare extrem de îndrăzneață cu privire la viitorul său: “Sunt aici să-i bat pe toți. Colegul meu este singurul care are aceeași mașină ca și mine. Va fi interesant. Ferrari e ca o familie. În 2021, obiectivul minim este să o facem mai bine decât în 2020, însă anul 2022 va fi unul foarte important. Totul s-a schimbat după Monza. Ferrari este o religie”, a declarat Leclerc.

ADVERTISEMENT