News

O fetiță de 13 ani, răpită din Sibiu. Patru persoane au urcat-o forțat într-un BMW. Minora a fost găsită. Update

Oamenii legii au găsit-o pe fetița în vârstă de 13 ani din localitatea Tălmaciu, județul Sibiu, care a fost răpită. Minora era însoțită de un băiat, de aceeași vârstă. El a fost dus la poliție.
10.02.2022 | 15:38
O fetita de 13 ani rapita din Sibiu Patru persoane au urcato fortat intrun BMW Minora a fost gasita Update
Fetita de 13 ani din Sibiu, rapita dintr-o curte. Patru persoane au urcat-o forțat într-un BMW. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT
10-02-2022
13:42

Copila răpită a fost găsită de poliție

Alerta ”Răpire copil” a fost ridicată de Poliția Română, în cazul fetiței de 13 ani, din Sibiu, răpită miercuri seară, dintr-o curte și introdusă cu forța într-un BMW, de către patru persoane.

Copila a fost găsită joi după-amiază în preajma unui băiat tot de 13 ani, care a fost dus la poliție. Oamenii legii mai comunică faptul că fetița nu are urme de violență.

”În urmă cu puţin timp, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu au reuşit depistarea minorei Căldărar Maria, în municipiul Sibiu. Minora nu a fost victima vreunei infracţiuni comise cu violenţă. În aceste condiţii, alerta de răpire este ridicată”, a transmis Poliţia Română.  

Poliția Română transmite că răpirea a fost sesizată miercuri seara, în jurul orei 21:20. Numele copilei este Căldărar Maria, iar toți cei care o observă sunt rugați să sune la 112.

În momentul dispariției, Maria purta un batic roșu, geacă portocalie cu puf, o fustă roșie cu flori și șlapi negri. Ea are ochi căprui, păr lung șaten și o înălțime de 1,65 cm.

ADVERTISEMENT

Fetița purta un batic roșu, geacă portocalie cu puf, o fustă roșie cu flori și șlapi negri

De altfel, BMW-ul unde fetița a fost introdusă forțat este de culoare albă. Oamenii legii încearcă acum să-i dea de urmă.

”S-a declanșat mecanismul ”Alertă răpire copil”, constituindu-se celula de criză”, mai informează Poliția Română.

ADVERTISEMENT

 

”La data de 9 februarie, în jurul orei 21:20, a fost sesizată răpirea unei minore, în vârstă de 13 ani, CĂLDĂRAR MARIA, din localitatea Tălmaciu, județul Sibiu.

Din cercetări a reieșit că minora, în timp ce se afla în curtea unui imobil din localitatea Tălmaciu, a fost luată cu forța de patru persoane necunoscute și introdusă într-un autoturism de culoare alb, marca BMW, după care s-ar fi deplasat într-o direcție necunoscută.

ADVERTISEMENT

La fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, pentru identificarea autoturismului în cauză.S-a declanșat mecanismul “Alertă răpire copil”, constituindu-se celula de criză.

Cei care pot oferi date, care să conducă la depistarea minorei în cauză, sunt rugați să apeleze nr. unic de urgență 112”, anunță Poliția Română, într-o postare pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Facebook, sprijin pentru autorități în identificarea copiilor răpiți

Din iunie 2021, Facebook sprijină și în România sistemul ”Alertă Răpire Copil”. Țara noastră face parte, astfel, din lista celor 24 de țări, din lume, care colaborează cu platforma socială în acest scop.

”Disponibilitatea platformei de social-media Facebook de a deveni partener al Mecanismului „Alertă Răpire Copil” oferă posibilitatea diseminării, către utilizatorii acesteia, a alertelor generate în cazul declanşării mecanismului.

România, prin Poliţia Română, este cea de-a 24-a ţară din lume care colaborează cu Facebook pentru găsirea copiilor răpiţi. Mediatizarea alertelor prin intermediul Facebook necesită transmiterea acestora într-un format specific către platforma social-media”, potrivit Poliţiei Române.

ADVERTISEMENT