Life

Fetița de doar 11 ani care învață într-un autobuz. Motivul pentru care nu este primită la școală

O fetiță de doar 11 ani din comuna Augustin trăiește o dramă imensă. Deși își dorește să învețe, aceasta nu poate merge la școală.
14.10.2022 | 15:08
Fetita de doar 11 ani care invata intrun autobuz Motivul pentru care nu este primita la scoala
Alexandra are 11 ani și învață într-un autobuz amenajat special. Sursă foto: știrile Pro Tv/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O poveste inedită în comuna Augustin din România. În urmă cu trei ani, un învățător a decis să le dea o șansă celor mici care nu au șansa să meargă la școală. Proiectul se numește EduBuzz și a fost inițiat de Adrian Secal.

Autobuzele magice în care învață zeci de copii

Bărbatul a cerut autorităților din Brașov să-i ofere două autobuze din cele care mergeau la casat, iar proiectul a întrecut orice așteptarea. Autobuzele au fost transformate în școli improvizate, iar mulți copii care provin din medii nefavorabile au ocazia să învețe într-un mod inedit.

ADVERTISEMENT

Totul este bine organizat, spune inițiatorul proiectului. Copiii din familii sărace nu doar că învață, dar și socializează cu alții. Mai mult de atât, la intrarea în autobuz, aceștia primesc un sandiwch, în mica bucătărie amenajată lângă bordul mașinii.

Această problemă nu rezolvă însă abandonul școlar din întreaga țară, spune Adrian Secal, însă este un început pentru cei care chiar își doresc să învețe, în orice condiții.

ADVERTISEMENT

”Este extrem de frustrant că într-o țară care se confruntă cu abandon școlar, există copiii care vor să vină la școală, dar nu mai pot fi primiți. Asta ne-a rugat și o fetiță care vine zilnic la autobuz – să-i facilităm să se poată înscrie la școală, cu copiii alături de care încearcă și ea să învețe câte ceva, la autobuz”, a declarat Adrian Secal, inițiatorul proiectului, pentru Știrile Pro Tv.

Alexandra are 11 ani și plânge pentru că nu poate merge la școală

Povestea unei fetițe de doar 11 ani a fost cea mai dramatică. Alexandra, în vârstă de 11 ani nu este primită la școală, iar acest lucru o afectează destul de tare. Mama ei a murit pe când aceasta era foarte mică, iar tatăl ei s-a ocupat de creșterea sa, dar și de a celorlalți trei copii.

ADVERTISEMENT

Alexandra, la fel ca și alți copii din zonă a primit însă șansa de a merge în autobuzele magice menționate anterior. Aceasta poate învăța și de asemenea își face și prieteni, în ciuda faptului că nu merge la o școală normală, așa cum și-ar dori.

”E vina mea că a murit mama şi am rămas, trebuie bani de haine, de toate. Aş vrea să meargă la scoală, ei îi place mult. Îi place școala, dar de ce nu ne ajută mai de sus ca să poată să meargă mai departe fetița?

ADVERTISEMENT

Înseamnă că rămâne pe loc. România ce are nevoie? Numai cum sunt eu – a, b și c? Măcar fetița să meargă mai departe. Aș dori.”, a mărturisit, trist, bărbatul, pentru sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT