News

Fetiță româncă de 5 ani, abandonată pe străzile unui orășel din Italia. „O poveste atroce”, scrie un deputat italian

O fetiță de 5 ani, de origine română, a fost găsită umblând singură pe străzile unui orășel din Italia, fiind abandonată de familia ei.
03.01.2024 | 16:11
Fetita romanca de 5 ani abandonata pe strazile unui orasel din Italia O poveste atroce scrie un deputat italian
Poliția italiană încearcă să dea de urma părinților/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un deputat italian, Francesco Emilio Borrelli, a prezentat pe Facebook situația unei copile de 5 ani care a fost găsită mergând singură pe străzile orășelului Mondragone, în prima zi a anului, scrie La Stampa, preluată de HotNews.

Fata a fost găsită de către proprietarul unui bar din Mondragone care a luat-o în localul său și a chemat poliția. Ulterior, un jurnalist i-a prezentat acest caz lui Borrelli care a contactat poliția pentru a obține o confirmare a acestei informații.

ADVERTISEMENT

O poveste atroce pe care o voi urmări pas cu pas. Poliția m-a asigurat că copilul este în siguranță la ei că instanța a demarat deja toate procedurile de activare a serviciilor sociale, de urmărire a părinților și de reconstituire a celor întâmplate.

Nu există niciodată un motiv valid pentru a abandona un copil, este un gest inuman și inacceptabil. Părinții acestei fetițe trebuie identificați și, dacă abandonul se confirmă, pedepsiți aspru. O poveste sfâșietoare chiar în ziua de Anul Nou”, a scris, pe Facebook, deputatul italian.

ADVERTISEMENT

Publicațiile locale scriu că fetița ar fi de origine română și ar fi povestit polițiștilor că a fost dată afară din casă astfel că a ajuns să umble singură pe stradă, până când a fost oprită de proprietarul barului ce a anunțat poliția.

Un caz asemănător a avut loc în februarie 2023, când un cuplu cu pașapoarte belgiene și-au abandonat copilul în aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, Israel. Cuplul se pregătea să se îmbarce într-un zbor către Bruxelles, însă nu au apucat să achiziționeze bilet și pentru copil, iar apoi l-au lăsat pe acesta lângă banda de transport a bagajelor.

ADVERTISEMENT

Părinții plănuiseră să ia copilul cu ei cu un zbor Ryanair către Bruxelles, dar au ajuns târziu, după ce ghișeele de check-in s-au închis. Cei doi și-au continuat apoi drumul spre poarta de îmbarcare, așezându-se la coada pentru controlul pașapoartelor, în timp ce copilul, într-un cărucior, a rămas abandonat.

Personalul Ryanair de la aeroport din Israel s-a declarat șocat de ceea ce s-a întâmplat. „Toți angajații companiei au fost în stare de șoc. Nu am mai văzut așa ceva. Nu ne-a venit să credem că e adevărat ceea ce se petrece”, a transmis compania aeriană.

ADVERTISEMENT

Presa israeliană anunță că personalul aeroportului din Tel Aviv l-a descoperit rapid pe minor și a anunțat Poliția. Cei doi părinți au fost reținuți de autorități pentru a lămuri situația și a da explicații pentru gestul lor.

ADVERTISEMENT