News

Fetiță salvată de sub dărâmături la patru zile după cutremurul din Turcia: „Un miracol”

03.11.2020 | 16:01
Fetita salvata de sub daramaturi la patru zile dupa cutremurul din Turcia Un miracol
ADVERTISEMENT

Marți, 3 noiembrie, la aproape patru zile de la cutremurul devastator care a ucis 100 de persoane și a rănit grav alte 994, o fetiță de doar patru anișori a fost recuperată de sub dărâmăturile unui bloc de locuințe din districtul Bayrakli, Izmir.

Potrivit coordonatorului echipelor de salvare, în momentul în care acestea au ajuns la ea, Ayda Gezgin se afla bucătărie, blocată într-un triunghi de siguranţă din faţa mașinii de spălat vase. Era conștientă și, în ciuda scenelor cutremurătoare la care asistase, a reușit să-și facă auzită vocea de sub ruinele imobilului distrus complet.

ADVERTISEMENT

Am ascultat încă o dată. Era o voce foarte slabă care spunea ceva de genul: «Sunt aici»”, a relatat Ibrahim Topal în presa turcă, adăugând că micuța i-a spus ulterior că îi este foarte sete și a cerut apă și ayran, o băutură tradițională pe bază de iaurt.

Miracolul din Turcia. O fetiță de patru ani a fost salvată după 91 de ore

Imediat ce au recuperat-o de sub dărâmături în aplauzele a zeci de locuitori ai districtului puternic afectat de cutremur, echipajele de salvare au transportat-o pe fetiță la spital pentru investigații suplimentare.

ADVERTISEMENT

Se simte bine, dar așteaptă cu nerăbdare să-și revadă mama, Fidan Gezgin, blocată chiar și acum printre ruine. Este cel de-al 107-lea supravieţuitor salvat în urma operațiunilor de căutare care vor continua și în următoarele zile.

Eu şi colegul meu ne-am uitat unul la celălalt «Şi tu ai auzit asta?». Am ascultat încă o dată. Era o voce foarte slabă care spunea ceva de genul: «Sunt aici».

ADVERTISEMENT

Atunci am oprit totul, maşinăriile şi am început să ascultăm din nou şi acolo chiar era o voce, răsuna de sub dărâmături. Ne-a spus: Sunt Ayda, sunt bine”, a declarat Ibrahim Topal.

Chiar și președintele Recep Erdogan a fost impresionat de curajul micuței și a postat pe rețelele de socializare o imagine surprinsă în timp ce aceasta era evacuată de sub dărămături după 91 de ore.„Mulțumesc lui Allah care ne-a dat noi speranțe cu ochii tăi zâmbitori, după 91 de ore”, este mesajul care însoțește fotografia.

ADVERTISEMENT

Între timp, bilanțul total al deceselor provocate  de cutremurul care s-a produs vineri în regiunea Mării Egee a ajuns la 100. De asemenea, 147 din cele 994 de persoane sunt internate în spital, în vreme ce echipele de salvare continuă operațiunile de căutare a altor victime, în special sub dărâmăturile a cinci clădiri din provincia turcă Izmir.

ADVERTISEMENT