Sport

FIFA a dat verdictul! Ce se întâmplă cu interdicția la transferuri a lui Dinamo

FIFA a dat verdictul în ceea ce privește interdicția lui Dinamo de a face transferuri. Solicitarea avocatului Jorge Ibarrola a fost respinsă.
08.07.2023 | 20:20
FIFA a dat verdictul Ce se intampla cu interdictia la transferuri a lui Dinamo
FIFA a dat verdictul. Dinamo are în continuare interdicție la transferuri. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Conducerea lui Dinamo s-a zbătut înainte de startul noului sezon pentru a ridica interdicția la transferuri a clubului din Ștefan cel Mare. Solicitarea avocatului Jorge Ibarrola a fost respinsă de FIFA. „Câinii” au pe masă două variante după anunțul nefavorabil.

FIFA a dat verdictul! Ce se întâmplă cu interdicția la transferuri a lui Dinamo

Dinamo l-a angajat pe celebrul avocat Jorge Ibarrola pentru a obține o decizie favorabilă în ceea ce privește interdicția la transferuri a lui Dinamo. Totuși, cererea avocatului a fost respinsă de FIFA, iar clubul antrenat de Ovidiu Burcă va avea în continuare interdicție la transferuri, anunță ProSport.

ADVERTISEMENT

În contextul dat, Dinamo are pe masă două variante. Clubul din Ștefan cel Mare se poate adresa la TAS sau este nevoit să plătească datoria de 400.000 de euro. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate numele celor cinci fotbaliști care blochează transferurile la Dinamo: Janusz Gol, Joseph Akpala, Adam Nemec, Raul Albentosa şi Ante Puljic.

Cei cinci jucători au evoluat pentru Dinamo înainte de intrarea în insolvență și au mers la FIFA pentru a-și recupera salariile restante, unde au avut câștig de cauză. În cazul în care se vor adresa la TAS, „câinii” vor pierde atât timp, cât și bani.

ADVERTISEMENT

Dinamo trebuie să găsească o modalitate pentru a legitima noile transferuri

Andrei Nicolescu, președintele lui Dinamo, a explicat în exclusivitate pentru FANATIK, înainte de decizia venită de la FIFA, că trupa din Ștefan cel Mare va continua să formeze înțelegeri cu jucătorii doriți de Ovidiu Burcă.

Hakim Abdallah, Adnan Golubovic, Goncalo Gregorio, Denis Politic, Cristi Costin și Kevin Ciubotaru au ajuns la un acord cu Dinamo, însă jucătorii nu pot fi deocamdată legitimați la clubul din Ștefan cel Mare, din cauza interdicției.

ADVERTISEMENT

Astfel, situația este extrem de complicată pentru Dinamo cu 9 zile înainte de primul meci oficial din SuperLiga. În prima etapă, clubul din Ștefan cel Mare evoluează împotriva Universității Craiova, luni, 17 iulie, de la ora 21:30.

Andrei Nicolescu, asigurări pentru Dinamo: „Încercăm să rezolvăm problema, fără să plătim niște bani”

Înainte de verdictul venit de la FIFA, Andrei Nicolescu le-a dat asigurări fanilor lui Dinamo. Președintele clubului din Ștefan cel Mare a lăsat de înțeles că, în cazul unei decizii nefavorabile de la FIFA, ceea ce s-a întâmplat, patronii dinamoviști sunt pregătiți să plătească datoriile restante foștilor jucători care blochează transferurile.

ADVERTISEMENT

„Avem o procedură administrativă, încercăm să rezolvăm problema astfel, fără să plătim niște bani. Dar suntem pregătiți să plătim niște bani și pentru ridicarea interdicției, dar vrem s-o facem eficient.

Ca termen limită este sfârșitul acestei săptămâni, adică dacă nu rezolvăm administrativ problema, suntem pregătiți să încheiem niște tranzacții și să rezolvăm problema interdicției. Știu că Vlad (n.r. – Vlad Iacob) a dat un mail, iar domnul Ibarrola (n.r. – avocatul Jorge Ibarrola) a transmis că joi vom avea un răspuns pe această temă.

Totodată, i-am zis lui Vlad să facă un calendar cu termenele când putem să înregistrăm, să depunem la FIFA toate dovezile. Cred că suntem pregătiți să rezolvăm, indiferent de soluție. Repet, vrem să folosim acei bani în construcția lui Dinamo”, a declarat Andrei Nicolescu, potrivit gsp.ro.

ADVERTISEMENT