Sport

Cei cinci jucători care blochează transferurile la Dinamo! Datorii de 400.000€

Dinamo are în continuare interdicţie la transferuri. FANATIK a aflat că sunt cinci jucători care "blochează" mutările, iar datoriile se ridică la 400.000 de euro.
06.07.2023 | 15:00
Cei cinci jucatori care blocheaza transferurile la Dinamo Datorii de 400000E
Cei cinci jucători care blochează transferurile la Dinamo! Datorii de 400.000€
ADVERTISEMENT

Oficialii lui Dinamo se zbat să ridice interdicţia la transferuri. “Câinii” sunt reprezentaţi de celebrul avocat Jorge Ibarrola şi speră să poată înregistra mutările din această vară fără plata unei sume uriaşe de bani.

Cei cinci jucători care blochează transferurile la Dinamo! Datorii de 400.000 de euro

Dacă FIFA va respinge acest demers al lui Dinamo, singura şansă este ca echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare să plătească 400.000 de euro celor cinci jucători care au câştigat litigiile cu clubul. FANATIK a aflat care sunt jucătorii care “blochează” transferurile la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Janusz Gol, Joseph Akpala, Adam Nemec, Raul Albentosa şi Ante Puljic. Cei cinci au evoluat la Dinamo înainte de intrarea în insolvenţă şi s-au dus la FIFA pentru recuperarea restanţelor, acolo unde au avut câştig de cauză.

Oficialii lui Dinamo încercă să evite plata: “Este o sumă de plată care nu poate fi luată în calcul de procedura insolvenţei”

Oficialii lui Dinamo au explicat că vor să convingă forul internaţional că suma de plată nu poate fi luată în calcul de procedura insolvenţei pentru că ar încălca regulile:

ADVERTISEMENT

“Ne aflăm într-o situaţie destul de bizară. FIFA şi TAS stabilesc în sarcina clubului o sumă de plată care nu poate fi luată în calcul de procedura insolvenţei pentru că această procedură are nişte principii şi reguli care nu au fost respectate. Cumva clubul este pus între aceste două situaţii şi trebuie să le respecte pe ambele. Încercăm să găsim o soluţie.

Cea mai bună este să convingem FIFA şi TAS că o astfel de plată nu poate să aibă consecinţe referitoare la interdicţia la transferuri, ci doar consecinţe în modul în care se poate implementa în planul de reorganizare şi tabelul definitiv al creditorilor”, a spus Andrei Nicolescu, preşedintele clubului, într-un interviu pentru FANATIK acordat înainte de finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Dinamo aşteaptă un răspuns de la FIFA până pe 7 iulie!

Dacă FIFA nu va ţine cont de argumentele dinamoviştilor, singura soluţie pentru ridicarea interdicţiei la transferuri este plata restanţelor către cei cinci jucători sau obţinerea unui acord din partea fotbaliştilor pentru amânarea plăţii.

Dinamo i-a anunţat deja pe Hakim Abdallah, Goncalo Gregorio, Adnan Golubovic, Dennis Politic și Cristian Costin. “Câinii” trebuie să rezolve cu interdicţia la transferuri pentru a putea înregistra transferurile.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, o decizie a forului mondial referitor la situaţia celor de la Dinamo este aşteptată până pe 7 iulie. Dacă interdicţia rămâne, oficialii “câinilor” au explicat că sunt gata să vireze sumele aferente.

  • 400.000 de euro este datoria către cei cinci jucători
  • 7 luni au trecut de când a fost impusă interdicţia la transferuri
ADVERTISEMENT