Fotbal international

FIFA a hotărât data la care să înceapă sezonul 2020-2021! Există două scenarii pentru viitoarea stagiune

07.04.2020 | 17:03
FIFA a hotarat data la care sa inceapa sezonul 20202021 Exista doua scenarii pentru viitoarea stagiune
ADVERTISEMENT

FIFA dorește ca sezonul 2020-2021 a campionatelor să înceapă imediat după sfârșitul Ligii Campionilor și Europa League, dar nu mai târziu de 13 septembrie.

FIFA a hotărât data la care să înceapă sezonul 2020-2021

UEFA nu a stabilit o dată imită pentru disputarea finalelor Champions League și Europa League, iar FIFA a ajuns la concluzia ca startul campionatelor în sezonul 2020-2021 să fie programat la puțin timp după încheierea stagiunii.

ADVERTISEMENT

Corriere dello Sport a aflat că data de 30 august ar fi cea mai potrivită pentru startul noului sezon al campionatelor.

Între timp, FIFA a fost lovită de un nou scandal de corupție

Procurorii federaliamericani au realizat un document în care arată că mai mulți membrii ai  Comitetului Executiv FIFA au fost mituiți pentru a vota Rusia și  Qatar la Campionatele Mondiale din 2018 și 2022.

ADVERTISEMENT

„Corupția a lovit profund fotbalul internațional, erau practici cunoscute de decenii. Timp de mulți ani, conducerea și afacerile au fost afectate, deturnate de mită și cadouri, iar schemele infracționale au provocat mult rău acestui sport.

Au deghizat toate aceste plăți pentru a le face să pară legitime”, afirmă William Sweeney, directorul adjunct al biroului FBI New York.

ADVERTISEMENT

Cotidianul New York Times a prezentat un raport realizat de procurorii federali americani, de care s-a ținut cont în investigația uriașă asupra corupției FIFA.

Un document ce confirmă că alegerile gazdelor CM 2018 (Rusia) și CM 2022 (Qatar) au fost influențate de mita primită de membrii Comitetului Executiv în momentul votului.

ADVERTISEMENT
  • Ricardo Teixeira (ex-președinte al federației braziliene), Nicolas Leoz (fostul lider al CONMEBOL, confederația sud-americană) și Julio Grondona (președinte al forului argentinian și vicepreședinte FIFA la acea vreme) au primit mită pentru a vota Qatarul
  • Jack Warner, ex-președinte CONCACAF (confederația Americii de Nord și Centrale), fost vicepreședinte FIFA, a luat 5 milioane de dolari pentru a da votul Rusiei
  • Rafael Salguero (Guatemala, fost membru al Comitetului Executiv FIFA) avea promiși un milion de dolari pentru a susține Rusia
ADVERTISEMENT