FIFA încearcă să ajute Rusia prin orice mijloace! S-au interesat dacă ar putea să joace drept „națiune neutră” la Campionatul Mondial din 2022

Andrei Șchiopu   
în Fotbal international
09/12/2019, 18:36
FIFA încearcă să ajute Rusia prin orice mijloace! S-au interesat dacă ar putea să joace drept „națiune neutră” la Campionatul Mondial din 2022
FIFA încearcă să ajute Rusia prin orice mijloace! S-au interesat dacă ar putea să joace drept „națiune neutră” la Campionatul Mondial din 2022. Sursă foto: theconversation.com

FIFA încearcă să ajute Rusia prin orice mijloace și s-au interesat dacă ar putea juca drept „națiune neutră” la Campionatul Mondial din 2022. Astfel, în cazul în care FIFA va rezolva problema, rușii vor putea evolua la turneul final, dar fără stemă sau intonarea imnului.

Idee inedită din partea FIFA: Rusia la Campionatul Mondial ca „țară neutră”

Rusia a fost exclusă din toate competițiile sportive, în urma unui scandal imens din cauza dopajului organizat de stat. Rușii s-au calificat deja la Campionatul European din 2020 și vor fi lăsați să joace, dar nu au dreptul să participe la Campionatul Mondial din Qatar.

FIFA încearcă să-i ajute pe ruși și încearcă să propună în care ar putea ecolua la Campionatul Mondial din 2022. Rusia ar putea participa la turneul final drept „națiune neutră”, ceea ce ar însemna ca ei să nu joace cu stema țării pe piept și să nu li se intoneze imnul.

Rusia are 21 de zile pentru a face apel la decizie, prin Curtea Internaţională de Arbitraj Sportiv. Decizia poate să afecteze întreg sportul mondial și totodată scoate la iveală neregulile pentrecute în viața sportivilor ruși cu implicarea statului.

Primul scandal de dopaj din Rusia a fost la Soci

Primul scandal în ceea ce privește dopajul a fost la Jocurile Olimpice de la Soci, când mai mulți sportivi schimbau probe de urine în toalete, practică des întâlnită la atleții din Rusia.

Rusia a fost exclusă de la Olimpiada de iarnă din Coreea de Sud în 2018 pentru același motiv, iar 180 de sportivi ruși au ales să participe, dar sub culorile altor țări, ceea ce la fotbal sau alte sporturi nu se poate întâmpla.

Rusia a găzduit meciurile de la Campionatul Mondial din 2018, unde Franța a câștigat trofeul, dar vor găzdui încă patru meciuri și la Campionatul European din 2020. Sankt Petersburg a fost locația aleasă de UEFA pentru a se desfășura partidele.

Iouri Ganous, șeful antidoping din Rusia a anunțat că nu sunt șanse prea mari să câștige la tribunal: „Nu există nicio şansă de a câştiga în faţa unui tribunal. Consiliul de Supraveghere al Rusada urmează să decidă, la 19 decembrie, dacă se va face apel la decizia WADA. Este o tragedie. Sportivii curaţi  îşi văd drepturile îngrădite”.

„Sigur că am prefera ca sportivii noştri să participe sub drapel rus şi să audă imnul ţării lor”, a mai spus Iouri Ganous.

Închide ×