News

Fiica lui Vladimir Putin, înșelată cu o româncă. Cine este starleta care a provocat divorțul de un miliard de dolari, care a zguduit Kremlinul

O româncă născută în Republica Moldova e considerată vinovată pentru divorțul fiicei lui Vladimir Putin de oligarhul rus Kirill Shamalov. Bărbatul a căzut în plasa tinerei când era ginerele șefului de la Kremlin.
02.04.2022 | 08:43
Fiica lui Vladimir Putin inselata cu o romanca Cine este starleta care a provocat divortul de un miliard de dolari care a zguduit Kremlinul
Fiica lui Putin a divorțat după ce a aflat că soțul ei se iubește cu o româncă / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

În 2018, Katerina Tikhonova, fiica cea mică a lui Vladimir Putin, a divorțat de soțul ei, miliardarul Kirill Shamalov. Vinovată pentru aceste eveniment a fost considerată Zhanna (Jana) Volkova, o starletă a Instagramului, cu care Shamalov ar fi înșelat-o pe fiica lui Putin. Recent, o cunoscută agenție de presă a dezvăluit că Volkova are cetățenie română.

Divorțul l-a costat o jumătate din avere pe ginerele lui Putin

Ruptura dintre Kirill Shamalov și fiica lui Putin s-ar fi produs încă din 2017, atunci când afaceristul a vândut toate acțiunile pe care le deținea la compania Sibur, conform Bloomberg. Aceasta ar fi fost provocată de Zhanna Volkova, fosta soție a unui oficial al primăriei Moscova, Sergei Volkov, care a postat pe contul ei de Instagram o fotografie în care dansa tandru cu un bărbat misterios, de Sf. Valentin. Fața acestuia era acoperită de un emoticon, însă trăsăturile fizice ale bărbatului semănau cu cele ale ginerelui lui Putin.

ADVERTISEMENT

La divorț, Kirill Shamalov a rămas fără o jumătate din averea evaluată la 1,9 miliarde de dolari, însă asta nu l-a împiedicat să-și asume relația cu Zhanna Volkova, confirmând astfel ceea ce toată lumea bănuia deja: că cei doi aveau o relație de mai multă vreme.

Zhanna Volkova, rivala fiicei lui Putin, a redobândit cetățenia română în 2013

Agenția de știri Open Media a încercat să afle cine este cu adevărat femeia care a distrus căsnicia fiicei lui Vladimir Putin și au ajuns la o concluzie neașteptată. Tânăra Zhanna este cetățean al României și locuiește în Marea Britanie, acolo unde are afaceri împreună cu sora ei geamănă, Diana Dementieva.

ADVERTISEMENT

Zhanna și Diana dețin împreună o companie numită National Transport Resources, cu sediul în Marea Britanie. În documentele firmei, sora geamănă a Zhannei apare ca fiind de naționalitate română.

Jurnaliștii de la Open Media au verificat numele celor două surori și în arhivele Agenției Naționale pentru Cetățenie a României și le-au identificat pe liste. Astfel, Volkova a aplicat pentru cetățenia română în aprilie 2013, iar Demetieva în octombrie 2017.

ADVERTISEMENT

Ambele fete sunt trecute pe lista persoanelor ”care solicită redobândirea cetățeniei române cu menținerea domiciliului în străinătate”. Acest drept se obține în cazul persoanelor care au provin din Republica Moldova și care pot dovedi că familia lor a locuit în România în timpul Uniunii Sovietice sau chiar înainte de această perioadă. Acest lucru este valabil pentru Volkova și Dementieva. Presa de peste Prut scria, în 2018, după scandalul divorțului fiicei lui Putin, că Zhanna Volkova este născută în Republica Moldova.

Open Media nu a găsit, totuși, proprietăți imobiliare sau companii deschise de Zhanna Volkova în Moldova sau România.

ADVERTISEMENT

Ginerele lui Putin este fiul unui prieten din tinerețe al președintelui Rusiei

Kirill Shamalov, fostul ginere al lui Vladimir Putin, are 40 de ani și este fiul lui Nikolai Shamalov, o cunoștință veche a lui Vladimir Putin, alături de care a înființat cooperativa Ozero, la începutul anilor 1990. Aceștia au cumpărat, alături de mai mulți oameni de afaceri, câteva case de vacanță pe malul vestic al lacului Komsomolke, la 100 de kilometri de St Petersburg și le-au închiriat.

În 2005, pe vremea când încă era student la drept, Kirill a obținut un post de șef al departamentului juridic internațional la Gazprom, după care a fost cooptat în departamentul de economie și finanțe în cadrul guvernului de la Moscova.

Ascensiunea spectaculoasă a lui Shamalov, stopată de pasiunea pentru o româncă

La 26 de ani, Shamalov a devenit vicepreședinte al companiei petrochimice Sibur, controlată de fondul de investiții Gazfond, al cărui președinte era chiar tatăl său. În 2010, compania a fost preluată de oligarhii Genady Pimcheko și Leonid Mikhelson, iar Kirill Shamalov a rămas cu poziția de manager și a primit o parte din acțiuni. În 2014, ginerele lui Putin deținea deja 21,3 din companie și devenise el însuși un mic oligarh, cu o avere de aproape 2 miliarde de dolari.

Shamalov s-a căsătorit cu fiica lui Putin în februarie 2013, iar nunta a avut loc în stațiunea Igora, într-un resort deținut de milionarul Yuri Kovalchuk. Câteva sute de persoane au luat parte la eveniment însă toți au fost obligați să predea telefoanele mobile la intrare. Divorțul din 2018 a reprezentat un adevărat șoc la Kremlin, iar gestul tânărului Shamalov n-a putut fi iertat niciodată de Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT