News

Fiica și ginerele lui Petre Daea se contrazic în declarațiile de avere: nu le ies casele, mașinile și salariile. Cei doi sunt angajați la stat

Fiica cea mică a fostului ministru Petre Daea s-a întors din concediul de maternitate și a completat o declarație de avere care nu se potrivește cu cea a soțului ei.
15.10.2023 | 16:00
Fiica si ginerele lui Petre Daea se contrazic in declaratiile de avere nu le ies casele masinile si salariile Cei doi sunt angajati la stat
Fiica și ginerele lui Petre Daea lucrează la stat / Colaj foto: fanatik / Surse foto: Hepta / Facebook Valentin Budașcu
ADVERTISEMENT

Familia lui Petre Daea continuă să lucreze la stat, însă fac bani frumoși și din afaceri private. Este și cazul lui Valentin Budașcu, ginerele fostului ministru al agriculturii.

Fiica și ginerele lui Petre Daea nu se pot decide dacă au vândut casa sau apartamentul

Dana Florentina, fiica cea mică a lui Petre Daea, consilier la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, s-a căsătorit în urmă cu câțiva ani cu Valentin Budașcu, în prezent consilier superior la Agenția Națională pentru Zootehnie ”Prof G. K. Constantinescu”.

ADVERTISEMENT

În luna iulie, Dana Daea-Budașcu a revenit din concediul maternal și a fost reîncadrată pe funcție, ocazie cu care și-a făcut publică o nouă declarație de avere, care diferă destul de mult față de cea a soțului ei.

Față de precedenta declarație, din averea fiicei lui Petre Daea a dispărut o casă de locuit, de 90 mp, pe care o achiziționase împreună cu soțul ei, în 2019. Imobilul se regăsește în declarația de avere a lui Valentin Budașcu, în schimb acesta nu declară apartamentul aflat pe numele soției sale. Niciunul dintre imobile nu apar la rubrica de ”bunuri înstrăinate”.

ADVERTISEMENT

Nici mașinile soților Budașcu nu ies la număr

În urmă cu un an, Valentin Budașcu arăta, în același document, că deține un autoturism Volkswagen Touareg, care anul acesta a dispărut, fără nicio explicație. În schimb, au apărut un BMW, o Skoda și o Dacia. O lună mai târziu, în declarația fiicei lui Daea, mai apărea un autoturism Dacia Logan, fabricat în anul 2011.

Budascu Valentin by Fanatik.ro on Scribd

Acestea nu sunt singurele diferențe între declarațiile celor doi. Valentin Budașcu a scris în document că are un credit bancar de 110.000 lei, scadent în 2026, care în declarația Danei lipsește.

ADVERTISEMENT

Budascu Dana by Fanatik.ro on Scribd

Nici la venitul pe anul 2022, cei doi soți nu s-au pus de acord. Dana Budașcu spune că a avut o indemnizație creștere-copil în valoare de 55.000 de lei, în timp ce soțul ei a avut un salariu de 84.000 de lei. De cealaltă parte, Valentin Budașcu susține că a câștigat 60.000 de lei, în timp ce partenera lui de viață, Dana Florentina, ar fi avut un salariu de 72.000 de lei.

Ginerele fostului ministru a uitat și de o firmă. Soția spune că i-a adus 84.000 de euro

În fine, bărbatul nu și-a mai trecut și alte venituri, în declarația de avere, în timp ce fiica lui Petre Daea susține că soțul ei este administrator al unei societăți comerciale (SC Theodor Drive SRL), de unde a dobândit un venit de 84.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor de la RECOM, Valentin Budașcu este administrator și unic asociat al societății Happy Theodore Drive, cu sediu social la adresa indicată de fiica lui Daea, în comuna Tunari.

Firma a fost înființată în mai 2022 și nu a depus încă primul bilanț anual. Societatea are ca obiect de activitate transportul terestru de călători și are un capital social vărsat, în valoare de 50 de lei. În declarația de interese din anul 2023, Budașcu nu a pomenit de existența acestei firme.

Funcționarii publici au obligația de a-și trece în declarația de avere bunurile și veniturile proprii, ale soților și copiilor. În cazul în care datele nu corespund realității, ei au dreptul să completeze o declarație rectificativă, pe care să o depună în 40 de zile. Până la data redactării prezentului articol, pe platforma ANI nu au fost încărcate declarații de avere rectificative pentru fiica și ginerele lui Petre Daea.

Familia lui Petre Daea lucrează la stat

Petre Daea, fostul ministru al agriculturii, are aproape toată familia angajată la stat. Soția ministrului, Camelia Luchian, este director la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, iar din acest an a devenit membru în Consiliul de Administrație al Fondului de Garantare a Creditului Rural.

Fiica din prima căsătorie a soției lui Petre Daea, Antonia Luchian a fost angajată tot la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în poziția de consilier asistent.

Singura fiică a lui Petre Daea care nu lucrează la stat este Larisa Elena Popescu, acționar principal la societatea Piscicultorul SA Dâmbovița.

ADVERTISEMENT
Tags: