ADVERTISEMENT
News

Final de epocă pentru dosarul cu șină! Florin Cîțu: „Deci se poate”

Premierul Florin Cîțu a anunțat finalul de epocă pentru dosarul cu șină!
Autor: Alexandru Năstase | 22.05.2021 | 15:25
Final de epocă pentru dosarul cu șină! Florin Cîțu: „Deci se poate”
Premierul Florin Cîțu spune că epoca dosarului cu șină se apropie de final. sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Mai exact, șeful Executivului a precizat că am putea scăpa de acest obicei mai repede de finalul anului. De asemenea, Cîțu a transmis că au fost luate măsuri la Ministerul Finanţelor care arată că digitalizarea se poate face foarte rapid.

ADVERTISEMENT

„Am arătat anul trecut şi am arătat prin măsurile pe care le-am luat la Ministerul Finanţelor că digitalizarea se poate face foarte rapid.

Final de eră pentru dosarul cu șină!

Nimeni nu credea anul trecut că putem să conectăm casele de marcat după ce acel proiect a stat vreo 13 ani prin sertarele ministerului de Finanţe, azi avem peste 30.000 de case de marcate conectate într-o perioadă de criză”, a precizat Cîţu.

Mai mult de atât, acesta a oferit și câteva exemple legate de această digitalizare. Florin Cîțu a amintit despre sistemul de propriri, dar și de plata taxelor prin ghișeul.ro

ADVERTISEMENT

„Anul trecut am făcut paşi importanţi şi vă dau câteva exemple: sistemul de popriri, ţineţi minte înainte de anul trecut am avut sistemul de popriri prin care se bloca un cont şi apoi trebuia să mergi la fiecare bancă.

Acum avem sistemul electronic în care dacă ai făcut o plată, cealaltă se eliberează. Plata taxelor prin Ghişeul.ro, anul trecut am făcut ca toate taxele se plătesc prin Ghişeul.ro.

Lucrul cu Trezoreria se face la distanţă, acum nu mai trebuie să mergeţi la ANAF, identificarea pentru un punct ANAF se face la distanţă.

ADVERTISEMENT

Deci se pot face lucruri peste noapte, cred că putem să scăpăm de dosarul cu şină mai repede de finalul anului. Am arătat că se poate, mă aştept la miniştri să facă la fel ce au făcut anul trecut să facă şi anul acesta”, a declarat premierul.

Totodată, premierul Florin Cîţu a anunţat că Ordonanţa de Urgenţă privind limitarea membrilor în consiliile de administraţie va fi aprobată în perioada următoare, aceasta aflându-se în prezent la Ministerul Finanţelor.

ADVERTISEMENT

„Este la Ministerul Finanţelor. Am asigurări că va veni în următoarele săptămâni. Este acolo şi vine”, a explicat premierul.

Întrebat când intenţionează să o aprobe, Florin Cîţu a răspuns: “Cât mai repede. Eram gata de acum două, trei săptămâni să fie aprobată. Procedurile trebuie respectate, dar am asigurări că va fi aprobată în următoarea perioadă”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!