Sporturi

Şarapova, SPULBERATĂ de Serena Williams la Australian Open! “E EXPLOZIVĂ!”

UPDATE / Serena Williams s-a calificat în semifinalele Australian Open după ce a spulberat-o în sferturi pe marea rivala Maria Şarapova. Liderul clasamentului WTA s-a impus în două seturi,...
26.01.2016 | 09:01
Sarapova SPULBERATA de Serena Williams la Australian Open E EXPLOZIVA
ADVERTISEMENT

UPDATE / Serena Williams s-a calificat în semifinalele Australian Open după ce a spulberat-o în sferturi pe marea rivala Maria Şarapova. Liderul clasamentului WTA s-a impus în două seturi, scor 6-4, 6-1, iar Serena Williams a obţinut astfel astfel victoria cu numărul 19 din istoria duelurilor directe cu Şarapova, rusoaica ajungînd la 11 ani fără succes în faţa americancei.

În semifinalele Australian Open, Serena Williams o va întîlni pe poloneza Agnieszka Radwanska.

“Nu am nimic de pierdut!”

Americanca a vorbit despre victoria în faţa Şarapovei într-un meci pe care Serena l-a caracterizat ca fiind foarte intens. Aceasta a vorbit şi despre adversara din semifinalele turneului de la Australian Open:

ADVERTISEMENT

“A fost un meci foarte intens. Maria este o jucătoare extrem de concentrată, care a fost numărul 1 în lume şi a cîştigat atîtea Grand Slam-uri pentru un motiv. Atunci cînd joci împotriva ei trebuie s-o faci cu mult entuziasm şi intensitate. N-am jucat pe cît de agresiv mi-aş fi dorit în primul set, aşa că în cel de-al doilea mi-am propus să fac acest lucru. Aşa am ajuns în sferturi şi aşa voiam să joc. Radwanska este o jucătoare care se apără bine, însă este şi o fată minunată. Cred că va fi grozav pentru cine va ajunge în finală. O să fac tot ce pot în acea partidă, nu am nimic de pierdut”, a spus Serena Williams.

“Serena este explozivă! E la un alt nivel”

Maria Şarapova i-a recunoscut superioritatea Sereni Williams, care a eliminat-o de la Australian Open, în sferturile competiţiei:

ADVERTISEMENT

“În primul set încrederea mea s-a schimbat puţin. Serena a returnat bine în acele momente, m-a obligat să fac un pas în spate. În schimburile de mingi nu am venit suficient în faţă, nu am găsit unghiurile potrivite. Serena a reuşit să reintre în game-uri foarte bine, a avut un retur exploziv.

Cred că, în mod normal, atunci cînd serveşti cu 180 km/h împotriva oricărei adversare este un as. Cu Serena, ştim bine, returul este punctul ei forte. Este explozivă, stă aproape de linia de fund şi loveşte mingea devreme. Nu îţi oferă prea multe şanşe. Trebuie să caut oportunităţile, să ajung în punctul în care am şansa de a juca împotriva ei. Să încerc să gasesc o cale să schimb aceste lucruri. Dacă nu joc împotriva ei, nu am şansa de a încerca lucruri noi.

ADVERTISEMENT

Este desigur frustrant şi motivant pentru că ea este la un alt nivel. Te face să cauţi soluţii şi nu este vorba doar despre mine, ci despre multe alte jucătoare. Te face să munceşti şi asta te inspiră”, a spus Şarapova.

**************************************************************************************

Două dintre cele mai atractive jucătoare din circuitul profesionist de tenis, Serena Williams şi Maria Sarapova, se vor întâlni într-o ciocnire titanică, în această noapte, în sferturile de finală ale primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open.

ADVERTISEMENT

Mai mulţi factori conjuncturali au condus la reeditarea finalei din 2015, de la Antipozi, în sferturile de finală din acest an, ale tabloului feminin.

Serena a treia rusoaică la rînd

Serena Williams s-a impus de justeţe azi noapte, în faţa Margaritei Gasparyan, cu un scor care nu lasă loc de dubii şi interpretări, 6-2, 6-1. De altfel, Serena pare că se simte excelent în compania jucătoarelor din Rusia, fiind la a doua victorie consecutivă la Australian Open, în faţa unei rusoaice, după ce o învinsese şi pe Daria Kasatkina, cu 6-1, 6-1, în turul 3. Va fi, aşadar, al treilea meci consecutiv pe care Serena Williams în dispută contra unei jucătoare din Rusia, Sarapova fiind totuşi de un alt calibru decît Gasparyan sau Kasatkina.

În campania australiană din 2016, Serena Williams nu a pierdut nici un set în cele patru partide susţinute, cel mai strîns rezultat fiind în manşa inaugurală, 6-4, 7-5 cu Camila Giorgi.

Şarapova şi erorile neforţate

Culoarul Mariei Sarapova a fost unul destul de complicat până acum, la Australian Open. După primele două meciuri de încălzire, ea a înregistrat sinusoide periculoase în evoluţie. În turul al treilea, cu americanca Lauren Davis, a cedat un set la tie-break, însă acesta s-a intercalat între două evoluţii excepţionale, scorul final fiind 6-1, 6-7, 6-0.

Azi-noapte, frumoasa rusoaică a muncit mult contra elveţiencei Belinda Bencic, care a împins ambele seturi în prelungiri. Sarapova s-a impus cu un simetric 7-5, 7-5, dar specialiştii sunt îngrijoraţi de numărul mare de erori neforţate comise de Maria, 42 cu Davis şi 46 cu Bencic.

Serena are 18-2 palmares direct

la capitolul întâlnirilor directe, Serena Williams are o statistică necruţătoare. Din cele 20 de meciuri între Serena Williams şi Maria Sarapova, americanca s-a impus de 18 ori. Sarapova nu a mai învins-o pe Williams din 2004, cînd s-a impus în finala WTA Championships, tot pe hard, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-4. De atunci, de 17 ori consecutiv, Serena a executat-o peste tot unde a prins-o pe rusoaică.

Extrăgînd din context meciurile desfăşurate pe suprafaţă dură, Williams are palmares de 11-1 contra Şarapovei.

În 2015, cele două au jucat finala la Australian Open, Serena fiind învingătoare în minimum de seturi cu 6-3, 7-6 (5). Ultimul sfert de finală în care cele două au fost despărţite de fileu s-a întîmplat la mastersul de la Madrid, din 2012, cînd scorul a fost de 6-1, 6-3 pentru Serena. Anul trecut, la Wimbledon, în regatul de iarbă, Serena a învins cu un sec 6-2, 6-4, în semifinale.

Momente memorabile

Serialul Serena vs Sarapova a notat cîteva aspecte foarte interesante. În 2004, la ultimul succes repurtat de Şarapova într-un meci cu Serena, rusoaica a revenit de la 0-4 în setul decisiv, pe o cădere fizică a americancei, care a acuzat dureri groaznice de stomac.

În finala olimpică de la Londra, din 2012, Serena a executat-o fără milă pe Sarapova, administrîndu-i un usturător 6-0, 6-1, în doar 45 de minute. Puternica jucătoare de peste Ocean a cîştigat primul titlu olimpic al carierei, după un meci în care a servit 10 aşi.

Clasamentul WTA

Deşi nu este relevant la astfel de încleştări, trebuie specificat că Serena Williams menţine cu o distanţă confortabilă faţă de Simona Halep, fotoliul de lider WTA. În schimb, Maria Sarapova a alunecat pînă pe locul al cincilea al clasamentului mondial, fapt care a adus-o pe aceeaşi parte de tablou cu maşina de tenis a Americii.

Nici măcar statisticile nu sunt atît de elocvente înainte de un astfel de derby, analiştii fiind rezervaţi cu privire la un pronostic înaintea primei serve.

Video finala din 2015 Australian Open

Video Highlights 10 momente memorabile Serena – Maria semifinala Wimbledon

ADVERTISEMENT