Life

Fiul lui Dinu Maxer, probleme grave, la școală. Ce soluție au găsit pentru junior: “Trebuia cumva pedepsit”

Dinu și Deea Maxer s-au confruntat ani la rândul cu derapajele școlare ale fiului lor, deoarece, acesta intra, adesea, în conflict cu colegii de clasă.
08.01.2023 | 14:30
Fiul lui Dinu Maxer probleme grave la scoala Ce solutie au gasit pentru junior Trebuia cumva pedepsit
ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai apreciate cupluri, Deea și Dinu Maxer sunt părinții a doi copii. Andreas, un preadolescent de 11 ani aflat în perioada de răzvrătire, și Maysa, o fetiță de trei anișori. Cum era de așteptat, fiul cel mare le-a dat ceva de furcă odată cu integrarea în colectivitatea școlară, lucru care, din păcate, s-a răsfrâns asupra rezultatelor lui la învățătură.

Dinu Maxer, soluții pentru probleme grave ale fiului ”rătăcitor”

La vârsta la care încă își caută locul, fiul Deei și a lui Dinu Maxer a avut probleme grave, la școala, asta după câteva conflicte repetate cu colegii de clasă. Derapajele i-a îngrijorat pe părinții lui, motiv pentru care, aceștia au fost la un pas să recurgă la ajutorul unul psiholog.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, Dinu Maxer, bazat pe propria experiență din copilărie, când, după divorțul părinților, a fost nevoit să se integreze în alt grup școlar, admite că a găsit soluția salvatoare pentru fiul lui.

Luându-mă pe mine ca exemplu, l-am tratat pe Andreas de o chestie pe care toată lumea mă îndruma să îl trimit la psiholog. Și anume, el nu se înțelegea cu colegii din clasa I-IV. A avut niște tensiuni cu colegii care se repercutau asupra seriozității lui și a performanțelor școlare. Atunci a trebui să fac ceva. Toată lumea spunea că problema este la el.

ADVERTISEMENT

Când eu a intrat în clasa a V-a, părinții mei au divorțat și a trebuit să mă mut la școală în alt județ. Stăteam în București, dar pentru un an și ceva a trebuit să ne ducem la bunici, în Hunedoara.

Pentru mine, un copil de locul 9-10, așa eram în clasă din punct de vedere, nu al notelor, ci al poziției în funcție de colegi. Ideea e că nu eram printre primii. Însă, m-am ambiționat foarte mult după schimbarea de colectiv”, a declarat în premieră Dinu Maxer pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

”Din cauza colectivului a devenit alt copil”

Aflat în clasele primare, Andreas se certa adesea cu ceilalți copii, lucru care îi afectau și performanțele școlare. Deși toți dădeau vina pe el, părinții au simțit că nu este neapărat așa și, odată cu trecerea în clasa a V-a, au cerut transferul lui în alt colectiv.

Așa că, odată cu trecerea în clasa a V-a, am fost la directoare și am cerut și pentru Andreas schimbarea colectivului. Vreau să spun că acum Andreas a devenit alt copil. Nu cred că este vorba de trecerea din clasa a IV-a, în clasa a V-a și s-a maturizat. Eu cred că din cauza colectivului a devenit alt copil”, a mai povestit artistul pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Fiul celebrului cuplu ”Era considerat la ei oaia neagră”

Odată cu schimbarea anturajului, fiul lui Dinu și al Deei Maxer a devenit conștiincios și chiar un exemplu pentru colegii lui din noua clasă, și nu numai.

Dinu povestește că Andreas a fost integrat de doamna de română într-o piesă de teatru. Nimeni nu avea așteptări prea mari de la el, însă, acesta a dovedit că este capabil de o performanță fantastică. În urma rezultatelor, a fost dus din clasă în clasă și lăudat. Ajuns și în colectivul de la care fusese mutat, mare le-a fost uimirea celor care îl considerau oaia neagră, că din codaș a ajuns să facă o asemenea performanță.

Chiar dacă mai are și scăpări la câteva materii, a luat note foarte mari, chiar 10, la unele materii la care nu îl credeam în stare. Un exemplu este limba română unde au pus în scenă o piesă de teatru pe schița lui Caragiale, Vizita. Atât de conștiincios a fost și atât de bine a învățat, că doamna profesoară de română l-a dus în fiecare clasă unde ea preda. Una dintre cele în care a mers era și fosta lui clasă. Și a ajuns el, care era codașul, să fie dat exemplu. Toți colegii de acolo au venit și l-au întrebat cum de a reușit asta când el era considerat la ei oaia neagră. Atunci el le-a răspuns: `Din cauza anturajului`”, a explicat Dinu.

Anturajul, cauza problemelor școlare ale lui Andreas Maxer

Din acel moment, Deea și Dinu Maxer și-au dat seama că anturajul era cel care le ”strica” fiul. Cu ajutorul susținerii și a încurajărilor, Andreas a ajuns să ia note foarte mari, chiar și la materiile la care nimeni nu-l credea în stare.

Deci, anturajul de ridică, dar te și coboară. Acum băiatul meu este un exemplu. Era jos, dar după ce i-a fost schimbat anturajul, și intrând în altul în care a fost apreciat și-l ambiționează, iată că poate să facă performanțe. Suntem foarte mulțumiți de el. Acum îl lăudăm și-l încurajăm adesea și nu uităm să-l premiem pentru fiecare reușită”, a mai completat celebrul interpret.

Dinu Maxer: ”Trebuia cumva pedepsit”

Chiar dacă a bifat multe fapte care le-a adus mulțumire părinților lui, Andreas mai are și scăpări. Ultima care i-a supărat pe Dinu și Deea atrăgându-i o pedeapsă pe care și-o va aminti mereu.

Încercând să îl învețe să prețuiască lucrurile, după ce a spart un telefon de mii de lei, fiul artiștilor s-a conformat și s-a ales cu un dispozitiv mult mai ieftin.

Tocmai a spart un telefon de câteva zeci de mii de lei și de aceea este mai rezervat. Ajutat de un coleg, dar a fost nevoit să și-o asume. Acum are unul mult mai ieftin pentru că trebuia cumva`pedepsit`. Deea este puțin mai dură cu el, dar echilibrează deoarece eu sunt mai permisiv. Dar când sare calul, eu devin mai rău și ea mai înțelegătoare”, a încheiat Dinu, soțul Deei Maxer.

ADVERTISEMENT