News

Martorii chemați la Tribunalul București au făcut dezvăluiri uluitoare în dosarul Tel Drum. Fiul lui Liviu Dragnea va fi adus cu mandat UPDATE

09.09.2020 | 12:48
Martorii chemati la Tribunalul Bucuresti au facut dezvaluiri uluitoare in dosarul Tel Drum Fiul lui Liviu Dragnea va fi adus cu mandat UPDATE
ADVERTISEMENT

UPDATE

Martorii audiați în dosarul Tel Drum au oferit adresa exactă a locului numit de inculpaţi în interceptări „la barieră”, un imobil unde se întâlneau cei din conducerea societăţii.

„Ştiu de imobilul La Barieră, folosit de societate ca sediu de birouri. Avem şi arhivă acolo. Imobilul este pe strada Viilor din Alexandria, aproape de calea ferată”, a declarat unul din martori.

ADVERTISEMENT

Un economist de la Tel Drum a afirmat că cei din conducerea firmei foloseau locul pentru întâlniri. El a spus că „la barieră” se află în Alexandria, aproape de calea ferată, dar nu a precizat strada. Se pare că ar fi vorba de o fostă vilă de protocol a PCR Teleorman. Imobilul nu este vizibil de la strada principală, pentru că este mascat de o livadă, potrivit adevarul.ro.

Fiul lui Dragnea fusese și el chemat, astăzi, la Tribunal București pentru dosarul Tel Drum, dar nu s-a prezentat. Valentinv Dragnea va fi citat cu mandat de aducere pentru următorul termen de judecată, care va avea loc în data de 30 septembrie. Acesta va veni însoţit de poliţişti judiciari sau jandarmi până în faţa judecătorului.

ADVERTISEMENT

Fiul fostului lider PSD,  este audiat în dosarul în care sunt judecați Petre Pitiş, director general al Tel Drum, Nedea Florea, director adjunct, şi Mircea Vişan, angajat al firmei.


Știrea inițială

Fiul lui Liviu Dragnea a fost chemat, azi,  la Tribunalul Bucureşti. Este citat ca martor în dosarul Tel Drum.  Valentin Dragnea va fi audiat de judecători împreună cu alte 9 persoane.

ADVERTISEMENT

Este vorba de dosarul în care sunt acuzați directorii firmei de construcţii Tel Drum, din Teleorman. Prezența lui Valentin la tribunal nu-l afectează pe tatăl său. Fosul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub acuzare într-un alt dosar  privind activitatea Tel Drum, dar rechizitoriul nu a fost încă finalizat.

Dragnea e acuzat de abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi infracţiuni privind deturnare de fonduri europene. Aceste fapte au fost comise între 2000 și 2012, când fostul șef de la PSD era la CJ Teleorman.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Liviu Dragnea audiat la Tribunalul București

Valentin Dragnea este audiat în dosarul în care sunt judecați Petre Pitiş, director general al Tel Drum, Nedea Florea, director adjunct, şi Mircea Vişan, angajat al firmei.  Ei sunt acuzați că au obţinut pe nedrept fonduri europene. Reprezentanţii societăţii au primit ilegal o rambursare de 1 milion de euro.

Se citează martorii Bădici Gabriela-Daniela, Ţigăneşteanu Ionel, Panaitov Gabriel Virgil, Tatu Marinela – Alexandria, Popescu Ana-Maria – Alexandria, Tiţa Corina Giorgiana, Barcaru Dan Liviu, Ardeleanu Gheorghe Gabriel, Ioniţă-Leancă Elena şi Dragnea Valentin. Fixează un nou termen de judecată diferit de cel al condicii, la data de 9 septembrie 2020, sala 147, ora 9:00”, se arată în minuta Tribunalului Bucureşti.

„Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a SC Tel Drum SA, persoană juridică, şi a lui Petre Pitiş şi Mircea Vişan, reprezentanţi ai societăţii menţionate, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Punerea lui Liviu Dragnea sub acuzare într-un dosar separat Tel Drum. Acesta e acuzat printre altele de abuz în serviciu și deturnare de fonduri europene.

„Inculpatul Liviu Nicolae Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, ar fi iniţiat un grup infracţional organizat din care ar fi făcut parte funcţionari din administraţia locală şi persoane din mediul de afaceri.

Grupul ar fi acţionat în perioada 2001-2017 în scopul de a obţine, în mod fraudulos, sume importante din contractele finanţate din fonduri publice (naţionale şi europene), prin infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii” – comunicat DNA.

ADVERTISEMENT