News

Fiul lui Liviu Dragnea va produce energie verde pe un teren de 460.000 mp, în Turnu Măgurele. Și fiica fostului lider PSD apare în afacere

Fiul lui Liviu Dragnea vrea să finalizeze procedurile de intrare pe piața de energie verde, care va fi produsă la Turnu Măgurele, în județul Teleorman.
04.10.2023 | 10:57
Fiul lui Liviu Dragnea va produce energie verde pe un teren de 460000 mp in Turnu Magurele Si fiica fostului lider PSD apare in afacere
Valentin și Alexandra Dragnea, copiii fostului lider PSD, au intrat într-o afacere cu energie verde / Colaj foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

South Sun Energy, companie controlată de Valentin Ștefan Dragnea, a preluat un teren de peste 460.000 de metri pătrați situat în Turnu Măgurele, pe care intenționează să instaleze panouri solare. Societatea deține și un aviz tehnic de racordare la un important distribuitor de energie electrică din România.

Fiul lui Liviu Dragnea pregătește de un an intrarea pe piața de energie

În vara anului trecut, fiul lui Liviu Dragnea a schimbat denumirea și obiectul de activitate al uneia dintre societățile din grupul Nutrelo (Nutrelo Food SRL), cu scopul de a intra pe piața producătorilor de energie verde. FANATIK a scris, în urmă cu câteva luni, despre planurile lui Valentin Ștefan Dragnea, după ce a renunțat la echipa de fotbal Turris Turnu Măgurele.

ADVERTISEMENT

Așa a luat naștere South Sun Energy, societate care are ca unic asociat Nutrelo Grup SA, cel mai mare producător de cereale din județul Teleorman, deținut de Dragnea Jr. (80%) și Gabriel Putineanu (20%).

Terenul a aparținut firmei înființate de un director Tel Drum

FANATIK a aflat că, în urmă cu câteva săptămâni, South Sun Energy a preluat de la Nutrelo Group un teren uriaș, de 460.163 mp, situat pe raza municipiului Turnu Măgurele, în valoare de 1,27 milioane lei. Tranzacția a fost considerată un ”aport în natură”, care a dus la majorarea capitalului social al South Sun Energy.

ADVERTISEMENT

Terenul a aparținut unei alte societăți, Gransiloz SRL, care a fuzionat prin absorbție cu Nutrelo Group, în anul 2018. Gransiloz a fost fondată în anul 2018 de Petre Pitiș, director al Tel Drum, considerat unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea.

Odată cu transferul terenului, compania lui Valentin Ștefan Dragnea a preluat și certificatul de urbanism remis de primăria Turnu Măgurele, precum și un aviz tehnic de racordare pentru producători semnat în aprilie 2023 de Distribuție Energie Oltenia SA. Drept urmare, investiția ulterioară (amplasarea de dispozitive de producere a energiei solare și racordarea la distribuitorul regional) va fi finalizată de South Sun Energy SRL.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul lunii iulie, fiul fostului lider PSD a mai deschis o firmă, care are același obiect de activitate, producția de energie electrică, Stal Energy SRL, unde asociată minoritară este sora lui Dragnea Jr. Maria Alexandra.

Atât Stal Energy, cât și South Sun Energy au sediul social la aceeași adresă, în satul Lița din județul Teleorman. Tot aici este și sediul Nutrelo Group.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a tăiat prețul la energie

În 2018, pe vremea când era președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea înfiera companiile care fac profit din energie și care plătesc un impozit pe profit extrem de mic. ”În domeniile despre care am vorbit până acum, în energie, în gaze, în justiție, la jocurile de noroc, acum e impozit pe profit, dar ei n-au profit, uitați-vă la cifra de afaceri, totuși”, spunea Liviu Dragnea în 2018.

Tot Liviu Dragnea se lăuda că a fost primul politician care a plafonat prețul la energie electrică și termică.

„Eu am plafonat prețul la energia electrică și la gaze. Am făcut-o în interesul poporului român, dar ceea ce încearcă guvernul, zilele astea, este de o ticăloșie fără limite!

Acest guvern de trădători îi amenință pe români cu pierderea locuințelor pentru neplata facturilor la energie și la gaze! Opriți-vă slugilor!

Obligația voastră este bunăstarea românilor, nu lăcomia stăpânilor voștri de la multinaționale!”, a mai povestit Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Valentina Pelinel, emoționată până la lacrimi în ziua în care a împlinit 43...
Valentina Pelinel, emoționată până la lacrimi în ziua în care a împlinit 43 de ani. Surpriză pentru soția lui Cristi Borcea!
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
Mirela Vadia, absentă de la TV. Ce a pățit vedeta
Mirela Vadia, absentă de la TV. Ce a pățit vedeta
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Care erau plăcerile culinare ale dacilor. Alimentele care erau un lux în dieta...
Care erau plăcerile culinare ale dacilor. Alimentele care erau un lux în dieta acestora
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română