News

Fiul lui Piedone a stat 1 minut și 39 de secunde la tribuna Parlamentului, într-un an și jumătate. Cât a încasat însă ca deputat

Vlad, fiul lui Cristian Popescu Piedone, viitor candidat la Primăria Sectorului 5, a avut două apariții de la tribuna Parlamentului, într-un an și jumătate de mandat ca deputat.
27.05.2022 | 13:39
Fiul lui Piedone a stat 1 minut si 39 de secunde la tribuna Parlamentului intrun an si jumatate Cat a incasat insa ca deputat
Fiul lui Cristian Popescu Piedone este deputat PSD de Suceava, din anul 2020 / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Vlad Popescu Piedone, fiul fostului primar de al sectoarelor 4 și 5, condamnat în dosarul Colectiv, a avut o prestație mai degrabă discretă în cele 17 luni de mandat în Camera Deputaților. Fiul lui Cristian Popescu Piedone a intrat în Parlament în decembrie 2020, pe listele Partidului Puterii Umaniste, pe care l-a părăsit în februarie 2021, când a trecut la Partidul Social Democrat.

Fiul lui Piedone: 2 apariții la tribună: prima – când a depus jurământul

Piedone Jr este deputat în circumscripția electorală 35 Suceava și face parte din două comisii: pentru industrii și servicii, respectiv pentru tehnologia informației și comunicațiilor. Vlad Popescu s-a înscris în trei grupuri parlamentare de prietenie: cu Republica Senegal, cu Turcia și cu Grecia.

ADVERTISEMENT

Într-un an și jumătate de mandat, Vlad Popescu Piedone a urcat de doar două ori la tribuna Parlamentului. Prima dată a fost la depunerea jurământului, pe 21 decembrie 2020, iar a doua apariție, la prezentarea și dezbaterea proiectului Legii bugetului de stat, pe 1 martie 2021.

Atunci, el a depus două amendamente, pentru finanțarea infrastructurii rutiere din Frasin, Suceava și pentru drumuri de interes local în comuna Pătrăuți, Suceava. Ambele amendamente au fost respinse.

ADVERTISEMENT

În total, fiul lui Piedone a stat 1 minut și 39 de secunde la tribună, incluzând momentul în care și-a depus jurământul.

Ce indemnizație are Vlad Popescu Piedone ca deputat

Tânărul politician a fost ceva mai activ în ceea ce privește propunerile legislative inițiate, majoritatea depuse alături de colegii din grupul PSD. De-a lungul timpului, Vlad Popescu Piedone a avut astfel 34 de astfel de propuneri, din care 5 au fost promulgate ca legi.

ADVERTISEMENT

Fiul fostului primar mai are la activ un proiect de hotărâre pentru înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind achizițiile publice din sectorul sanitar, în timpul stării de urgență, 30 de întrebări și interpelări adresate Guvernului (în scris) și a semnat 6 moțiuni, toate respinse cu excepția celei împotriva cabinetului Cîțu, din 28 septembrie 2021.

Pentru prestația lui în Parlamentul României, Vlad Popescu Piedone primește, lunar, aproximativ 10.500 de lei (2.000 de euro), net. Aceasta este doar indemnizația de bază, fără a lua în calcul celelalte cheltuieli sau venituri forfetare pe care statul român le asigură deputaților și senatorilor. Conform deputatului USR Iulian Bulai, efortul bugetar pentru un singur parlamentar este de aproximativ 46.200 de lei pe lună, conform europalibera.ro.

ADVERTISEMENT

Piedone Jr, aproape un milion de lei în conturi

Înainte să ajungă parlamentar, Vlad Popescu Piedone a lucrat la biroul de vânzări al companiei Urban SA, unde a câștiga anual aproape 100.000 de lei. El deține două apartamente, o casă și un teren în București și mai are, împreună cu soția lui, 4 autoturisme (Porsche, BMW, Land Rover și Volskwagen). În cursul anului 2020, el a vândut, de asemenea, 6 mașini și are în bănci aproape 1 milion de lei.

Vlad Popescu Piedone a anunțat, la mijlocul lunii mai, că va urma îndemnul tatălui său și va candida la Primăria sectorului 5. Anunțul a fost făcut în fața penitenciarului în care se află Piedone senior, în timpul unui miting de susținere pentru acesta.

Fiul lui Piedone și-a anunțat candidatura la Primăria Sectorului 5

”Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au venit astăzi în faţa penitenciarului. Tatăl meu este nevinovat. Lucrul acesta (n.r. – susţinerea oamenilor) îi dă putere, să vadă că lumea că îl iubeşte. Noi îl iubim în continuare şi vom fi lângă el non-stop. Ne-a spus (n.r. – Popescu Piedone) să fim puternici, ca el este puternic în continuare. Am învăţat de la el o lecţie pe care a spus-o şi cetăţenilor Sectorului 5: să fac imposibilul posibil. Voi face şi eu asta mai departe cu echipa de la Sectorul 5. Voi merge să candidez la Primăria Sectorului 5. Voi face imposibilul posibil şi voi duce proiectele lui (n.r. – ale lui Piedone) mai departe”, a spus Vlad Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT