News

Fiul unui afacerist român, sechestrat de traficanți de droguri spanioli. Anchetă de amploare a poliției

Fiul unui afacerist român a ajuns pe mâna traficanților de droguri spanioli. Aceștia l-au sechestrat pe tânărul în vârstă de 28 de ani și i-au cerut tatălui său o recompensă uriașă pentru eliberare.
30.09.2021 | 12:54
Fiul unui afacerist roman sechestrat de traficanti de droguri spanioli Ancheta de amploare a politiei
Fiul unui afacerist român, sechestrat de traficanți de droguri spanioli. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Poliția din Spania și cea din România s-au autosesizat în acest caz, iar în momentul de față tânărul este eliberat și repatriat. Nu mai mult de 750.000 de euro pentru a-i da drumul fiului său i-au cerut traficanții afaceristului român.

Suma ar fi fost echivalentul a 300 de kg de droguri pe care unul dintre angajații bărbatului, care este administrator al unei firme de transport, ar fi trebuit să le aducă traficanților. Totul s-a întâmplat, mai exact, la începutul lunii august.

ADVERTISEMENT

Cum a fost posibil acest caz

Atunci, afaceristul din Năsăud s-a deplasat împreună cu fiul său în Spania, pentru a soluționa unele neînțelegeri în legătură cu un transport.

La fața locului s-au întâlnit cu 3 bărbați, de origine albaneză, care au început să le reproșeze faptul că unul dintre șoferi nu le-au adus cele 300 de kilograme de substanțe interzise. Văzând că nu se ajunge la un sens comun, infractorii l-au reținut pe fiul administratorului, în schimbul celor 750.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Speriat de cele petrecute, afaceristul român a sesizat poliția, dar pe data de 17 august. Astfel, a încept o operațiune de amploare a oamenilor legii din Spania și din România.

Politiștii spanioli au fost, mai exact, cei care l-au scos pe tânăr din mâinile răufăcătorilor, iar mai apoi au ajutat la repatrierea sa, care a avut loc pe 1 septembrie.

ADVERTISEMENT

Fiul afaceristului s-a ales cu leziuni

Fiul afaceristului român a fost agresat de traficanți. I s-au descoperit leziuni pe unele părți ale corpului.

În urma cercetărilor s-a descoperit că ar mai implicat în acest caz un bărbat, de 49 de ani, șofer firma de transport. Acesta, în timp ce se afla în Spania, a primit 700 de kilograme de cannabis pe care să le ducă în Italia și Germania.

ADVERTISEMENT

Însă, individul a lăsat cele 300 de kilograme de droguri în localitatea Medinia-Spania, unui alt șofer, de la aceeași firmă de transport. Acesta din urmă, însă, a abandonat autovehiculul în Medina, iar drogurile…au dispărut.

Ambii șoferi au fost reținut de poliție. De la unul dintre ei s-au mai confiscat trei telefoane mobile, un laptop, un dispozitiv GPS, 6 cartele SIM, 400 de euro, 1.650 de lei, dar și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

De asemenea, bărbatul de 49 de ani și un alt bărbat, de 42 de ani, ambii cetățeni români, au fost arestați de autoritățile spaniole.

Poliția nu a închis acest caz. Se fac în cotinuare cercetări amănunțite.

ADVERTISEMENT