News

Fiul vicepremierul Italiei, tâlhărit de imigranți. I-au pus un ciob la gât și l-au ”ușurat” de telefon

Fiul politicianului italian Matteo Salvini a fost tâlhărit în centrul orașului Milano, cu două zile înainte de Crăciun. Agresorii au fost trei imigranți.
27.12.2022 | 16:45
Fiul vicepremierul Italiei talharit de imigranti Iau pus un ciob la gat si lau usurat de telefon
Matteo Salvini, alături de fiul său de 19 ani / Sursă foto: Rotalianul.com
ADVERTISEMENT

Federico Salvini, fiul de 19 ani al vicepremierului Italiei (în prezent, și ministrul infrastructurii), a fost tâlhărit de trei imigranți, în seara zilei de 23 decembrie 2023, pe via Novara, Milano, în timp ce se îndrepta spre casă.

Fiul lui Savini: ”Păreau din Africa de Nord. Voiau telefonul”

Tânărul mergea pe jos și a fost abordat de trei indivizi care, mai întâi au intrat în vorbă cu el, după care au devenit agresivi.

ADVERTISEMENT

„Mă aflam pe stradă și trei indivizi s-au apropiat de mine. Păreau din Africa de Nord.

Mi-au cerut ceva, probabil o țigară, n-am înțeles bine. Au scos o bucată de sticlă spartă și mi-au pus-o la gât. Voiau telefonul”, a povestit ulterior fiul lui Matteo Salvini, citat de Rotalianul.com.

Polițiștii au început o anchetă

Deși afectat și speriat, adolescentul și-a dat seama că nu are cum să mai cheme ajutoare, așa că s-a grăbit către casa tatălui său, căruia i-a relatat ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Matteo Salvini i-a dat indicații gărzii sale de corp să cheme poliția, lucru care s-a și întâmplat. La casa politicianului au fost mobilizate mai multe echipaje precum și agenți ai departamentului de investigații și operațiuni speciale.

Deși inițial s-a bănuit că a fost o infracțiune cu substrat politic, autoritățile au realizat în scurtă vreme că a fost vorba de un banal jaf.

ADVERTISEMENT

Aceștia au analizat înregistrările surprinse de camerele de supraveghere din zonă și în scurtă vreme i-au identificat pe agresori.

Telefonul fiului lui Matteo Salvini a fost recuperat

Mai mult, în Ajunul Crăciunului, un patron de amanet de origine egipteană a sunat la poliție să reclame vizita unui client cu un comportament suspect, care a încercat să-i vândă un telefon mobil aproape nou, la un preț foarte bun.

ADVERTISEMENT

Egipteanul spune că l-a refuzat pe bărbat, însă acesta i-a lăsat oricum telefonul rugându-l să-l evalueze timp de câteva ore. El nu a mai revenit, însă, să recupereze dispozitivul care s-a dovedit a fi cel de care fiul lui Savini fusese deposedat.

Polițiștii au anunțat că sunt pe urmele tâlharilor și că prinderea acestora este doar o chestiune de ore.

ADVERTISEMENT
Tags: