Sport

Florentino Perez continuă războiul dintre Real Madrid și UEFA. “E absurd tot ce fac, distrug fotbalul”

Florentino Perez este într-un conflict de proporții cu cei de la UEFA. Președintele celor de la Real Madrid susține că aceștia distrug fotbalul.
12.11.2023 | 12:17
Florentino Perez continua razboiul dintre Real Madrid si UEFA E absurd tot ce fac distrug fotbalul
ADVERTISEMENT

În cadrul unei Adunări Generale a clubului, președintele celor de la Real Madrid a discutat și despre deciziile luate de către UEFA. Astfel, Florentino Perez a criticat organizația europeană în urma alegerii noului format Champions League. Șeful de pe Bernabeu este de părere că UEFA va distruge fotbalul prin astfel de alegeri care nu ajută la dezvoltarea reală a acestui sport.

Florentino Perez, conflict de proporții cu UEFA

Președintele clubului spaniol este de părere că fotbalul trece printr-o criză în Europa. Florentino Perez este acum într-un conflict de proporții cu UEFA după s-a arătat dezamăgit de alegerile pe care organizația le face pentru sportul rege. Șeful de pe Bernabeu susține înființarea Super Ligii în schimbul noului format Champions League.

ADVERTISEMENT

“Fotbalul suferă o criză instituţională fără precedent, la toate nivelurile, atât în Spania, cât şi în Europa. Situaţia este foarte gravă. Fie reacţionăm acum şi schimbăm cursul, fie nu va supravieţui aşa cum îl ştim acum. Principala problemă este că există manageri care acţionează fără să se gândească la fani, iar noi vrem să-i entuziasmăm.

Fotbalul european nu aparţine preşedintelui UEFA, iar cel naţional nu aparţine La Liga. Din acest motiv, proiectul Super Ligii este mai necesar astăzi ca niciodată. Scopul este de a oferi cea mai bună concurenţă.

ADVERTISEMENT

Cluburile sunt cele care trebuie să-şi gestioneze destinul. Sunt cluburi fără limită de bani, care încalcă regulile fără a fi pedepsite şi tot mai multe cluburi pierd milioane de euro. Asta nu se poate menţine în timp”, a spus Florentino Perez la Adunarea Generală a celor de la Real Madrid, potrivit celor de la Marca.

Președintele lui Real Madrid cere modernizarea fotbalului european

Prin discursul său, președintele lui Real Madrid cere modernizarea fotbalului european. Florentino Perez nu este de acord cu modul învechit prin care UEFA face lucrurile. Astfel, sugerează o variantă mai bună prin care sportul rege ar avea mult mai multe de câștigat.

ADVERTISEMENT

“Avem nevoie de organisme de conducere transparente şi moderne. Nimeni nu ar trebui să fie împotrivă. Proiectul Super Ligii suferă de campanii constante de manipulare, mergând până acolo încât să spună că vom părăsi ligile naţionale.

Este complet fals, pentru că ar fi compatibil. Unicul obiectiv al Super Ligii este modernizarea şi consolidarea competiţiilor europene ca meritocraţie. Managerii UEFA merg în direcţia opusă, preferând să înlocuiască Liga Campionilor cu un model cu mai multe jocuri de mai puţin interes, fără tur şi retur, pe care nimeni nu îl înţelege. Un proiect absurd. Nu asta e calea.

ADVERTISEMENT

“Este un sistem care distruge fotbalul european. UEFA continuă să gestioneze fără transparenţă, aşa cum a făcut-o 30 de ani, fără să ştie cum să facă faţă ameninţării altor sporturi în continuă creştere, în special a celor americane”, a mai spus președintele lui Real Madrid..

Real Madrid, responsabilă pentru schimbare

Președintele formației de pe Bernabeu susține că Real Madrid este responsabilă pentru schimbare. Florentino Perez își dorește foarte mult ca formația din La Liga să devină principalul motor al unei reforme în fotbalul european. Totul, pentru a dezvolta sportul rege care pierde teren în fața sporturilor americane.

Totodată, schimbarea se vrea a fi și în favoarea fanilor care să se bucure mult mai mult de fotbal și să nu mai fie taxați atât de mult pentru a urmări meciurile. Florentino Perez își pune baza în justiția europeană pentru a da prilejul cluburilor de a-și alege destinul.

“Real Madrid are o responsabilitate instituţională incontestabilă în fotbalul european. Totul ar fi mai uşor dacă nu am conduce un proiect care deranjează atât de mult UEFA, dar istoria noastră ne-o cere. Noi am fost vizionarii care au promovat Cupa Europei, fără sprijinul lor. Am încercat să împiedicăm schimbarea, iar istoria se repetă.

Trebuie să modernizăm competiţia, să îmbrăţişăm noile tehnologii şi să reducem accesul la fotbalul televizat. Astăzi se percepe 100 de euro pe lună, în condiţiile în care salariul minim în Spania abia depăşeşte 1.000 de euro.

Super Liga îmbunătăţeşte competiţia, o face mai puternică. Am în continuare încredere în justiţia europeană, pentru că UEFA nu poate avea monopol în Europa libertăţilor. Viitorul fotbalului european depinde de cincisprezece judecători din marea sală de la Luxemburg. Avem încredere că principiile vor fi aplicate fotbalului profesionist şi cluburile europene vor fi lăsate să-şi decidă destinul, fără a fi supuse unor interese particulare. Sperăm că va marca începutul unei noi ere”, a încheiat Florentino Perez.

ADVERTISEMENT