Sport

UEFA va avea un cuvânt de spus în acordarea Balonului de Aur. Cum se schimbă formatul

Odată cu ediția următoare, Balonul de Aur va fi acordat către France Football și UEFA, după ce în perioada 2010-2015 a fost decernat de celebra revistă în parteneriat cu FIFA.
03.11.2023 | 20:40
UEFA va avea un cuvant de spus in acordarea Balonului de Aur Cum se schimba formatul
UEFA se va implica direct in acordarea Balonului de Aur
ADVERTISEMENT

Următorul câștigător al Balonului de Aur va fi stabilit de către France Fotball și UEFA. Cel mai prestigios trofeu pe care un fotbalist îl poate primi va fi acordat de cele două instituții prestigioase. Ultimul câștigător al Balonului de Aur a fost Lionel Messi, care a ajuns la 8 titluri în total.

Messi este deținătorul Balonului de Aur

“UEFA și Groupe Amaury, proprietarul publicațiilor France Football și L’Equipe, anunță încheierea unui parteneriat în legătură cu decernarea Balonului de Aur începând cu anul 2024.

ADVERTISEMENT

Acordat de France Football în fiecare an, începând cu 1956, Balonul de Aur este cel mai important premiu pe care un fotbalist îl poate primi în semn de recunoaștere pentru rezultatele uimitoare pe care le-a obținut.

Groupe Amaury rămâne în continuare proprietarul brandului Balonul de Aur, iar sistemul de votare propus de această publicație va fi utilizat în continuare.

ADVERTISEMENT

UEFA va veni cu expertiza fotbalistică, cu comercializarea drepturilor de televizare în întreaga lume și cu organizarea galei care are loc în fiecare an. “, se arată în cominucatul UEFA.

France Fotball și UEFA vor acorda prestigiosul trofeu

Balonul de Aur intră într-o nouă era odată cu acest parteneriat, dar și cu schimbul de generații. După duelul etern între Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, a venit timpul pentru ca noua generație să se lupte pentru glorie. Haaland, Mbappe și Bellingham sunt jucătorii care își vor împărți gloria pentru următorii ani.

ADVERTISEMENT

“De aproape 70 de ani, Balonul de Aur a fost cel mai prestigios premiu acordat în lumea fotbalului, dar și un testament al talentului, dedicării și impactului avut de legende asupra fotbalului și a sportului în general.

Competițiile de club și la nivel de echipe naționale, organizate de UEFA, precum Liga Campionilor sau Campionatul European, sunt considerate cele mai importante competiții în care jucătorii pot evolua.

ADVERTISEMENT

Joacă un rol crucial în posibila lor candidatură la câștigarea unor premii individuale. UEFA și Balonul de Aur sunt sinonime cu excelența în sport, iar parteneriatul nostru va fi unul excepțional”, a spus Aleksander Ceferin.

ADVERTISEMENT