Sport

Mutare-șoc în fotbalul mondial: Real Madrid îl vânează pe omul care a construit marea echipă a lui Liverpool

Florentino Perez vrea să întărească pe Real Madrid cu un om determinant pentru ascensiunea lui Liverpool. Este vorba despre directorul sportiv Michael Edwards, al cărui contract expiră în vara lui 2022.
15.12.2021 | 07:27
Mutaresoc in fotbalul mondial Real Madrid il vaneaza pe omul care a construit marea echipa a lui Liverpool
ADVERTISEMENT

Florentino Perez este pus pe fapte mari, vrea să o facă din nou pe Real Madrid campioana Europei și își îndreaptă atenția inclusiv către rivale precum Liverpool. Și nu vorbim doar despre banca tehnică sau jucători.

Un exemplu este Michael Edwards, directorul sportiv al ”cormoranilor”. Cel care, alături de Jurgen Klopp, a construit echipa de astăzi. Cea care a câștigat Champions League în 2019 și primul titlu din epoca Premier League în 2020.

ADVERTISEMENT

Michael Edwards a adus numele mari la Liverpool

Liverpool a confirmat luna trecută că Edwards, 42 de ani, urmează să părăsească clubul la expirarea contractului său, vara viitoare. Evident, clubul a dorit să-i ofere o nouă înțelegere, dar acesta a spus că este timpul pentru alte provocări.

Oarecum normal, dacă punem la socoteală faptul că lasă în spate un deceniu de activitate pe „Anfield Road”. Perioadă în care a avut un rol cheie în formarea unei noi echipe.

ADVERTISEMENT

A jucat un rol determinant în semnările lui Mohamed Salah, Virgil van Dijk și Alisson Becker în ultimii ani. Și tot el este cel care a negociat și mutarea lui Philippe Coutinho la FC Barcelona, în 2018.

O mutare care, până la urmă, a fost favorabilă doar clubului britanic. Și aceasta pentru că brazilianul nu s-a remarcat în tricoul catalanilor, dar Liverpool a dat o lovitură financiară.

ADVERTISEMENT

Michael Edwards nu mai vrea să continue pe „Anfield”

”Să fac parte din acest club în această perioadă a fost un privilegiu. Și le datorez această perioadă oamenilor cu care am avut norocul să lucrez și succesului de care ne-am bucurat.

Despre plecare? Nu a fost vorba despre bani. Întotdeauna am plănuit să-mi limitez timpul petrecut la club la maximum 10 ani. Mi-a plăcut să lucrez aici, dar sunt un adept al faptului că trebuie să faci și schimbări.

ADVERTISEMENT

Cred că este bine și la nivel individual, dar și, într-un mediu competitiv, pentru angajator. De-a lungul timpului petrecut aici am schimbat atât de multe lucruri. Și sper că în bine.

Dar cineva nou aduce o perspectivă diferită, idei noi și, sperăm, poate construi pe baza lucrurilor deja existente sau să vină cu o direcție nouă”, a declarat Edwards.

El a sugerat și persoana potrivită să-i ia locul. Este vorba despre adjunctul său, Julian Ward. De altfel, a precizat că ”Julian și-a dezvoltat abilitățile pentru acest rol de mulți ani.

Anul trecut, a preluat rolul de director sportiv asistent și în ultimele 12 luni a fost introdus în alte fațete ale rolului care sunt vitale pentru succesul acestuia. Cred că este ideal pentru rol. În acest sezon voi continua să-l susțin pentru a finaliza tranziția”.

Florentino Perez caută soluții pentru a construi un nou Real Madrid „galactic”

Plecarea lui Edwards vine la timp pentru Florentino Perez. Mai cu seamă că acesta nu a fost convins de proiectul de la Newcastle, pe care l-a și refuzat.

Real Madrid a cheltuit o mulțime de bani cu noua arenă. Și a avut de suportat pierderile induse de pandemie. Nu stă, așadar, pe roze cu banii, chiar dacă nu este în criza pe care o trăiește FC Barcelona. Și are nevoie să schimbe liniile.

Are nevoie de o nouă garnitură competitivă, de oameni care să-i înlocuiască pe veterani precum Modric sau Benzema. Iar calitățile lui Edwards, certificate de perioada Liverpool, îl impun drept candidatul potrivit pentru acest post.

ADVERTISEMENT
Tags: