News

Florian Tudor, zis „Rechinul”, trimis în judecată de DIICOT pentru tentativă de omor și șantaj. Este arestat în Mexic

Florian Tudor este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat. „Rechinul” a fost trimis în judecată de DIICOT.
28.11.2023 | 23:04
Florian Tudor zis Rechinul trimis in judecata de DIICOT pentru tentativa de omor si santaj Este arestat in Mexic
Florian Tudor, zis „Rechinul”, trimis în judecată de DIICOT. Colaj Fanatik/ foto captură Video
ADVERTISEMENT

Florian Tudor, zis „Rechinul”, a fost trimis în judecată de  procurorii DIICOT pentru tentativă de omor și șantaj. Interlopul este arestat în Mexic, fiind acuzat că a format un grup infracțional organizat.

Florian Tudor, zis „Rechinul”, a fost trimis în judecată

Liderul mafiei române din Mexic este cercetat pentru mai multe infracțiuni: instigare la tentativă la omor calificat, șantaj și instigare la șantaj. El ar fi strâns aproximativ 1,2 miliarde de dolari din activități ilegale.

ADVERTISEMENT

Vorbim de infracțiuni precum clonare de carduri și trafic de imigranți. În gruparea constituită de Florian Tudor, în 2015, ar fi intrat și alți români. Cei mai mulți dintre ei sunt din zona Craiovei, localitatea de origine a interlopului.

Acum, procurorii DIICOT au anunțat că îl vor trimite în judecată pe Florian Tudor. „În cursul anului 2015, pe teritoriul Mexicului, sub conducerea inculpatului s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat format din 4 membri (3 condamnați definitiv prin decizia penală nr. 573 din 17.03.2023 pronunțată de Curtea de Apel București și un inculpat).

ADVERTISEMENT

Pe parcursul anilor 2015 – 2019, au aderat alți trei membri (condamnați definitiv prin decizia penală menționată), al cărui scop a fost comiterea de infracțiuni cu violență, respectiv șantaj și omor calificat. Tot aceleași surse susțin că echipa lui Tudor producea cel puțin 100 de mii de dolari pe săptămână”, transmite DIICOT.

„Rechinul” ar fi pus la cale o crimă

De asemenea, Rechinul ar fi ordonat membrilor din grupul infracțional să comită o crimă. În 2018, aceștia ar fi încercat să omoare un alt interlop, în Cancun. Este vorba despre Sorin Constantin Marcu, un fost partener al lui Florian Tudor, cu care acesta avea un conflict.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost bătut și înjunghiat, dar a reușit să scape cu viață. Însă, câteva luni mai târziu, Constantin Marcu a murit după ce a fost împușcat în cap, în timp ce se afla în apropiere de casa lui Tudor.

Mai mult, el ar fi instigat pe unul dintre indivizii grupării, ca în perioada februarie-aprilie 2017, să amenințe o persoană, cu scopul de a o convinge să renunțe la două imobile pe care victima le avea în județul Dolj. „Rechinul” își dorea să pună mâna pe aceste proprietăți, deși nu avea niciun drept asupra lor.

ADVERTISEMENT

În iulie-august 2017, interlopul a amenințat un membru al grupării să revină în Mexic, pentru a continua activitățile de skimming. „De asemenea, la data de 18.07.2017 un alt membru al grupului infracțional, instigat de inculpat, a exercitat acte de violență fizică asupra unei persoanei vătămate în scopul de a o determina să continue construcția de imobile în municipiul Craiova, în parteneriat cu inculpatul”, a adăugat DIICOT.

 

ADVERTISEMENT