Life

Florile din grădina ta care sunt, de fapt, comestibile. Puțini știu de existența lor

Ce flori din grădină sunt comestibile și cu rol benefic pentru activitatea organismului. Puțini știu despre existența lor.
30.09.2023 | 15:00
Florile din gradina ta care sunt de fapt comestibile Putini stiu de existenta lor
Vei rămâne surprins când vei afla câte flori comestibile ai în grădină. Sursa foto: Ecolocal
ADVERTISEMENT

În grădinile noastre se află o mulțime de plante comestibile. Despre unele posibil să fi știut deja, dacă obișnuiești să consumi ceaiuri acasă, iar despre altele te vei mira când vei afla că sunt și bune de mâncat. Le vezi zilnic în calea ta și le vei îngriji altfel de acum încolo.

Ce flori din grădină sunt comestibile

În majoritatea grădinilor întâlnești flori comestibile. Se pot mânca în stare crudă sau gătite. De asemenea, sunt ideale pentru a decora un preparat, completându-l cu un plus de culoare și savoare, în același timp. Iată în rândurile următoare câteva dintre ele. Trebuie să ți le notezi!

ADVERTISEMENT

Păpădia. Se întâlnește cel mai des pe câmpii, prin livezi sau prin păduri și mai rar, ce-i drept, în grădinile din curtea casei. Dar profită de această situație! Păpădia este numai bună pentru un ceai de detoxifiere a organismului și inclusiv pentru eliminarea celulelor canceroase. O cană de două sau de trei ori pe zi face minuni.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că de la păpădie se poate mânca orice parte, cu excepția tulpinii, care are un gust amar. Știai că frunzele acestei plante pot fi puse în salate, ca un înlocuitor de ruccola sau salată verde? Sunt bogate în potasiu și îți oferă imunitate.

ADVERTISEMENT

Din frunzele de păpădie se poate prepara o supă cremă, care este benefică pentru prevenirea răcelilor sau alergiilor. Află și că rădăcinile acestei flori, mai ales uscate, sunt potrivite pentru cei fără poftă de mâncare, fiindcă le stimulează apetitul.

Hibiscusul, o floare comestibilă și potrivită pentru decor culinar

Hibiscus este o altă floare pe care o poți consuma fără nicio teamă. Din aceasta se pot face băuturi răcoritoare sau prăjituri. Totodată, o poți pune în farfurii, lângă produsele gătite, ca element decorativ. Hibiscusul este bogat în vitamina C și contribuie la reglarea digestiei.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună floare de hibiscus este cea de tipul ”Sabdariffa”, care oferă băuturilor o aromă ușor amăruie sau ușor acrișoară. Hibiscusul trebuie udat cu multă grijă, fiindcă este destul de fragil și trebuie atins cu la fel de multă precauție.

Florile de crin sălbatic sunt iar foarte bune. Proaspete sau uscate, sunt ideale pentru ceaiuri, iar gustul lor ar fi unul similar cu al unei salate iceberg. Drept urmare, poți avea nicio ezitare în a le adăuga în salate. Bobocii de crin sălbatic au aceeași aromă ca sparanghelul și ca mazărea.

ADVERTISEMENT

Condurul doamnei este o altă floare comestibilă, dar și cu un gust aparte. La fel ca restul plantelor poate fi un element decorativ plăcut și unde mai pui că este bogată într-o multitudine de vitamine: C, B1, B2, B3, calciu, fosfor sau magneziu.

ADVERTISEMENT
Tags: