Life

Florin Călinescu a împlinit 66 de ani. Ce studii are, de fapt, şi cât a luat la BAC

Pe 29 aprilie 2022, Florin Călinescu a împlinit 66 de ani. Cum a ajuns fostul jurat de la Românii au talent actor și ce note a luat la examenul de Bacalaureat?
29.04.2022 | 08:03
Florin Calinescu a implinit 66 de ani Ce studii are de fapt si cat a luat la BAC
Florin Călinescu a împlinit 66 de ani pe 29 aprilie. Foto: Inquam /JUSTINEL STAVARU
ADVERTISEMENT

Florin Călinescu a împlinit vârsta de 66 ani, pe data de 29 aprilie 2022. Cel mai recent, el a putut fi urmărit în rolul de prezentator al emisiunii Florin Călinescu Show, difuzată pe Prima TV. Pe vremea în care era jurat la Românii au talent, vedeta a dezvăluit cum a ajuns să aleagă meseria de actor.

Florin Călinescu a împlinit 66 de ani. Ce face acum

Până la vârsta de 66 ani, Florin Călinescu se poate lăuda cu o carieră de succes în lumea filmului și a televiziunii. De asemenea, viața artistului a fost marcată de o adevărată dramă, soția acestuia a decedat, iar fiul lui s-a sinucis din cauza supărării.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Florin Călinescu a avut întotdeauna puterea să meargă mai departe. Actorul a fost, în două rânduri, jurat la masa juriului în emisiunea Românii au talent. A intrat pentru prima dată în familia show-ului în anul 2015, apoi a renunțat la rolul de jurat în 2019.

A fost atunci înlocuit de Horia Brenciu, însă a revenit după puțină vreme În 2021, însă, Florin Călinescu a încheiat definitiv colaborarea cu Pro TV.

ADVERTISEMENT

A făcut asta pentru a prezenta propria emisiune la Prima TV. Florin Călinescu Show pare să nu fi obținut succesul scontat, iar ultimul episod a fost difuzat anul trecut, înainte de Crăciun.

De atunci, artistul nu a făcut alte anunțuri despre revenirea în televiziune. Totuși, există informații conform cărora se lucrează la un nou format al producției de la Prima TV.

ADVERTISEMENT

Ce studii are Florin Călinescu şi ce note a luat la BAC

Florin Călinescu a absolvit în anul 1975 Liceul C.D. Loga din Timișoara. După cum mărturisea chiar el într-un interviu, nu i-a plăcut mai deloc școala și obținea adesea note minime la aproape toate materiile. Cu toate acestea, la BAC s-a ambiționat și a trecut cu 10 la toate probele.

După aceea, Florin Călinescu a studiat teatrul în cadrul Universitații Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București. Totodată, între anii 1987 și 1991, actorul a fost student al Facultății de Regie, Teatru și Televiziune.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Florin Călinescu actor

În cadrul emisiunii Românii au talent, Florin Călinescu a spus cum a ajuns actor. În timpul unei discuții avute cu Andi Moisescu, acesta a dezvăluit că este meritul unei profesoare. Pentru că nu era atras de nicio materie din liceu, maestrul s-a întrebat dacă există vreo facultate care să nu-i ceară să învețe prea mult pentru admitere.

Talentul lui Florin Călinescu a fost descoperit în clasa a VII-a. La acea vreme, profesoara de română i-a cerut să recite o poezie. Câțiva ani mai târziu, în ultimul an de liceu, un alt cadru didactic i-a spus să dea admitere la teatru. Actorul a fost încântat de faptul că era nevoit să învețe doar cinci poezii și un monolog.

În plus, fostul jurat Românii au talent a mărturisit că, dacă ar fi să o ia de la capăt, ar alege alt drum în viață. Meseria pe care Florin Călinescu și-ar dori să o urmeze este aceea de bucătar. Totodată, artistul a dezvăluit că modelul după care s-a ghidat în tinerețe a fost Leonardo da Vinci.

ADVERTISEMENT