Life

Una dintre destinațiile de vacanță favorite ale românilor ar putea ajunge un vis interzis

Una dintre destinațiile favorite de vacanță pentru români este pe punctul să devină un loc în care nu vor mai putea călca decât cu mari eforturi.
21.04.2024 | 20:29
Una dintre destinatiile de vacanta favorite ale romanilor ar putea ajunge un vis interzis
Tenerife, destinație favorită a românilor, nu vrea să mai audă de turiști / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Oamenii care locuiesc într-una dintre cele mai vizitate insule spaniole nu mai vor să fie ”călcați” în fiecare moment de miile de turiști care îi invadează. Iar zilele trecute au avut loc ample manifestații împotriva turismului care, culmea, susține economic zona.

Tenerife, destinație favorită de vacanță a românilor, nu vrea să mai audă de turiști

Arhipelagul Canare, una dintre cele mai căutate destinații de vacanță ale lumii, care are în centru insula Tenerife, sunt scena unor ample manifestații împotriva turismului. Locuitorii din Tenerife își doresc ca numărul de turiști să fie limitat, pe modelul adoptat de Veneția, de curând.

ADVERTISEMENT

Oamenii care s-au adunat la protest au cerut limitarea turiștilor și a celor care căuta vacanțe pe termen scurt. De asemenea, au cerut stoparea construirii de noi hoteluri, din motive ecologice. În plus, ei reclamă creșterea nejustificată a prețului pentru locuințe.

”Nu vrem să ne vedem insula murind” sau ”Oamenii trăiesc aici” au fost lozincile care au putut fi citit pe pancarte. De asemenea, ei au cerut modificări substanțiale în industria turismului, afacere care contribuie cu 35 % din PIB-ul Insulelor Canare, regiune autonomă din Spania.

ADVERTISEMENT

„Nu este un mesaj împotriva turistului, ci împotriva unui model turistic care nu aduce beneficii acestui pământ şi care trebuie schimbat”, a declarat pentru Reuters, citat de Hotnews, unul dintre protestatari. Iar părerea lui pare să fi fost împărtășită și de ceilalți manifestanți din Santa Cruz, capitala insulei Tenerife.

Marșuri asemănătoare au avut loc și în restul insulelor din arhipelag. Toate insulele sunt sufocate de numărul mare de turiști care, de-a lungul anului, ajung acolo pentru a se bucura de peisajele superbe și clima perfectă din zona Atlanticului.

ADVERTISEMENT

”Insulele Canare au limite şi la fel şi răbdarea oamenilor”

„Autorităţile trebuie să oprească imediat acest model corupt şi distructiv care epuizează resursele şi face economia mai precară. Insulele Canare au limite şi la fel şi răbdarea oamenilor”, a spus unul dintre liderii protestului, conform surselor citate.

Arhipelagul Canare are o populație de aproximativ 2,2 milioane de locuitori. Anul trecut, conform datelor oficiale, zona a fost vizitată de peste 14 milioane de turiști, în creștere față de 2022. Iar trendul pare să se păstreze și în acest an. Tenerife și restul insulelor din Canare sunt una dintre destinațiile de vacanță favorite și în România.

ADVERTISEMENT

Protestele par însă să aibă efect. Autoritățile de acolo discută, în prezent, despre un proiect de lege care ar limita închirierile pe termen scurt. Acest lucru ar face să scadă semnificativ numărul de turiști, iar localnicii ar putea avea un pic de liniște.

Insulele Canare aparțin de Spania și sunt extrem de căutate de turiști. Combinația dintre munți înalți și apele Atlanticului, clima blândă și faptul că se poate face plajă tot timpul anului atrage vizitatori din toată lumea. În plus, parcurile de distracție, hotelurile de lux și restaurante, toate la un preț rezonabil, a transformat arhipelagul într-o destinație și mai atractivă.

ADVERTISEMENT
Tags: