News

Florin Călinescu poate candida la europarlamentare. Ce propune Partidul Diaspora Unită, unde vedeta tv este cap de listă

Partidul Diaspora Unită poate candida la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Mesajul lui Florin Călinescu, aflat în fruntea listei PDU
24.04.2024 | 09:20
Florin Calinescu poate candida la europarlamentare Ce propune Partidul Diaspora Unita unde vedeta tv este cap de lista
Florin Călinescu îi îndeamnă pe români să-și folosească votul „cu înțelepciune” / Foto: Facebook, Florin Călinescu
ADVERTISEMENT

Partidul Diaspora Unită, avându-l cap de listă pe Florin Călinescu, va candida la alegerile pentru Parlamentul European, după ce Tribunalul București și Curtea de Apel i-a dat câștig de cauză formațiunii politice împotriva unei decizii a Biroului Electoral Central.

Florin Călinescu: „Ieşi la vot şi foloseşte-l cu înţelepciune”

Tribunalul București și apoi Curtea de Apel București au dat câștig de cauză Partidului Diaspora Unită, admițând candidaturile formațiunii politice, după o decizie de respingere din partea Biroului Electoral Central.

ADVERTISEMENT

„Am câștigat la Tribunalul București și la Curtea de Apel, definitiv. PDU – Partidul Diaspora Unită va candida la EuroParlamentare!”, a scris Florin Călinescu pe contul Facebook.

Călinescu se află în frunte listei partidului pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc la 9 iunie. „Votul este cel mai puternic instrument pe care îl ai pentru a-ţi exprima opiniile şi valorile. Ieşi la vot şi foloseşte-l cu înţelepciune”, a scris Florin Călinescu.

ADVERTISEMENT

„Nu vrem să fim tratați ca și cetățeni de rangul doi”

„Egalitatea ca principiu, fraternitatea ca valoare, libertatea ca pilon al democrației!”, este laitmotivul programului Partidului Diaspora Unită la alegerile pentru Parlamentul European.

PDU subliniază drepturile egale de care trebuie să se bucure toți membrii UE. „Toți cetățenii UE trebuie să aibă aceleași drepturi. Românii trebuie să fie tratați cu egalitate în Europa. Nu vrem să fim tratați ca și cetățeni de rangul doi”, arată PDU.

ADVERTISEMENT

Drepturile românilor în UE

Drepturile cetățenilor români trebuie protejate în întreg spațiu european, la fel și libertatea de mișcare a românilor și „bunurilor românești” în UE și în spațiul Schengen. PDU spune că militează și pentru siguranța șoferilor români în Europa, pentru drepturile muncitorilor români peste granite și în interiorul lor.

Protecția mediului, siguranța energetică, justiția independentă, promovarea produselor și turismului românești figurează și ele în programul PDU.

ADVERTISEMENT

Florin Călinescu militează și pentru revenirea românilor din diaspora, pentru ca resursele naturale ale țării să fie folosite în „beneficiul poporului român”, pentru un sistem sanitar și educațional la standarde UE, și pentru atragerea de fonduri europene.

 

ADVERTISEMENT