Life

Florin Călinescu se reinventează după eșecul de la Prima TV: „Libertatea mea de acum începe”

Florin Călinescu nu mai dă nicio șansă televiziunii. Care sunt acum planurile de viitor ale fostului jurat de la Românii au talent?
30.01.2023 | 18:53
Florin Calinescu se reinventeaza dupa esecul de la Prima TV Libertatea mea de acum incepe
Florin Călinescu nu se mai întoarce în televiziune. Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Florin Călinescu a fost invitat în podcastul lui George Buhnici, unde a vorbit despre planurile sale de viitor, politică, televiziune și filmele românești care sunt acum pe val.

După emisiunea de la Prima TV, Florin Călinescu s-a decis să renunțe la televiziune

Cu o vastă experiență în televiziune, Florin Călinescu a fost văzut în ultimii ani ca jurat al emisiunii Românii au talent, de la Pro TV, post la care a renunțat în anul 2021. Ulerior, a moderat propriul său format tv: „Florin Călinescu Show”, care și-a încheiat brusc difuzarea, după doar câteva luni de difuzare.

ADVERTISEMENT

De atunci, s-a retras de pe sticlă și a mărturisit că se ocupă de online, dorindu-și să creeze conținut pe YouTube, Instagram și TikTok. Recent, a fost invitat în podacst-ul lui George Buhnici, unde a discutat despre planurile sale de viitor.

Florin Călinescu a început prin a povesti despre începuturile sale la Pro TV, când tot ce voia era să impresioneze și să apară în „paginile aurii”. Dezamăgirea a venit în momentul în care un șofer l-a oprit pe stradă și i-a cerut să fie mai natural la televizor. Când și-a dat seama că oamenii de rând sunt cei care formează audiența și îl urmăresc, a schimbat tactica.

ADVERTISEMENT

„Am zis că-i sacrific pe Pleșu și Liiceanu”, a afirmat Florin Călinescu.

Florin Călinescu: „Libertatea mea de acum începe”

Acum, după ce tehnologia a luat amploare, Florin Călinescu a observat faptul că interesul publicului pentru televiziune a scăzut considerabil. Prim urmare, a hotărât să se reprofileze și să-și canalizeze energia și creativitatea în altă direcție și anume scenariile de film.

„Acum cred că mă apuc să scriu scenarii de film. Abia acum, pentru că sunt leneș, pentru că astăzi văd că este un public care părăsește…Fugim ca Sparatacus, în masă, din televiziune, ca spectator.

ADVERTISEMENT

Reîntineresc și eu, energii noi, formate noi, nu mai trebuie să mă duc…Știi ce povară era pentru mine? Am fost director la Teatrul Mic 15 ani și am jucat de două ori, nu-mi place să mă duc la ora fixată de alții undeva. Nu-mi place să mă duc să mă îmbrac fixat de alții.

Așa, pot să fiu creativ la mine în pijama, la mine în curte, pe casă, în fața casei, în metrou, oriunde. Libertatea mea de acum începe. Îmi pare rău că nu mai am 18 ani.

ADVERTISEMENT

Dacă eu eram acum la 18 ani și era situația tehnologică asta, mâine plecam în America și la ora asta eram cel mai tare creator de conținut de pe globul pământesc. Să nu te miri dacă o să mă vezi pe YouTube sau pe TikTok vorbind în engleză”, a spus Florin Călinescu în podcast-ul lui George Buhnici. 

Ce părere are Florin Călinescu despre valul de filme românești apărut în ultima perioadă

În această idee, Florin Călinescu a spus ce crede despre multitudinea de filme românești apărute în ultima perioadă. Producții independente ca Romina VTM sau Teambuilding au obținut încasări record, sute de mii de oameni au mers în cinema să le vadă, dar și-au atras și numeroase critici.

„Toate aceste producții sunt necesare, de la Teambuilding la Romina la Taximetriști, pentru că duc lumea acolo, la cinematograf. Și pentru asta, jos pălăria. Mai sunt importante pentru că și-au pus bănuții lor în joc, nu CNC, nu pile, nu șmecherii, nu jurii aranjate. Respectul meu pentru oamenii care-și pun banii lor, care-și fac filmele pe munca lor, pe timpul lor”, a precizat fostul jurat de la Românii au talent.

Ce urmează să posteze Florin Călinescu pe YouTube: „Fac ce am făcut întotdeauna”

Cât despre viitoarea sa muncă din mediul online, Florin Călinescu a dezvăluit că nu va fi cu mult diferită față de cea cu care și-a obișnuit publicul în toți acești ani. În plus, pe noua cale pe care și-a decis să o urmeze, vedeta o să le întindă o mână de ajutor tinerilor care vor să se dezvolte.

„Cu siguranță fac ce am făcut întotdeauna, comentarii, social, despre politică și traiul în România. Adică, despre cei  care generează mizeria asta românească. La Chestiunea zilei mă luam de președinte, prim miniștrii, deputați…”, a explicat Florin Călinescu despre conținutul pe care îl va încărca pe canalul său de YouTube.

Florin Călinescu, declarații fără perdea despre viața politică din România. Ce părere are despre Ion Iliescu

Când vine vorba despre această perioadă, George Buhnici i-a amintit lui Florin Călinescu că singurul care „i-a scăpat” și nu l-a avut în emisiune a fost Ion Iliescu, însă vedeta vedeta lucrurile diferit.

„Nu l-a lăsat soția să vină, că îi era frică că nu știu ce. Eu aveam o legendă, că dacă apăs pe un buton, canapeaua se răstoarnă, e un tobogan care duce într-un vagon marfar care pleacă și nu-i mai găsește niciodată. Nu e o pierdere, n-am avut niciodată un regret că n-a venit, pentru că ar fi trebuit să-l supun la niște cazne, să-l scot de mendrele lui.

El a fost îmbătat de a fi înlocuitorul lui Ceaușescu și sub el, niște băieți i-au făcut mendrele și au distrus toată țara asta. Cred că ăsta era scopul lui, să i se spună, până moare: ‘Domnule Președinte’”, a povestit Florin Călinescu.

Florin Călinescu, acuzații grave la adresa politicii din România

Pe de altă parte, despre actualul Președinte al țării, Klaus Iohannis și despre declarațiile succinte pe care le face de fiecare dată, Florin Călinescu este de părere că acesta nu poate, oricum, să spună prea multe.

„El nici nu are ce să spună, pentru că nu a făcut niciun efort vreodată. În România, președinții sunt puși de Servicii. Nu contează dacă ești Iliescu, Băsescu…Contează că ei te pun acolo și fac o socoteală. Alții hotărăsc soarta României”, a afirmat Florin Călinescu.

Ce părere are Florin Călinescu despre prezentatoarele de știri sportive?

Nu doar situația din politică îl deranjează pe Florin Călinescu, dar și cea a oamenilor „nepricepuți” din televiziune. Vrea ca cei cu care o să colaboreze să știe să facă de toate, dar mai ales să se descurce fără prompter. Odată cu această dorință, și-a exprimat și părerea despre prezentatoarele de știri sportive de la noi din țară.

„Eu înnebunesc când văd foile și prompterul pe masă. Pun pariu cu tine că nicio fată de la știrile de sport nu știe ce e ăla offside sau pasă la întâlnire sau minutul de prelungire, dar a fost ideea lui Sârbu să aducă gagici, să termină cu băieții, să băgăm niște gagici mișto….că și fotbaliștii sunt mai amabili…rămân și vorbesc cu ele”, a susținut Florin Călinescu.

ADVERTISEMENT