News

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre majorarea pensiilor: ”Ne uităm la toate cheltuielile cu responsabilitate”

22.05.2020 | 21:24
Florin Citu anunt de ultima ora despre majorarea pensiilor Ne uitam la toate cheltuielile cu responsabilitate
ADVERTISEMENT

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a făcut un anunț de ultimă oră despre majorarea pensiilor de la 1 septembrie.

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre majorarea pensiilor

Întrebat dacă pensiile vor crește așa cum prevede legea lăsată de fostul Guvern, Florin Cîțu a anunțat că discuțiile continuă pe modul în care se va face majorarea, dar, cu siguranță, pensiile vor crește.

ADVERTISEMENT

”Nu am spus că nu vor crește. Pensiile vor crește la 1 septembrie. Ne uităm la toate cheltuielile cu responsabilitate și vom lua în calcul cele mai bune soluții pentru bunăstarea oamenilor”, a declarat ministrul la Realitatea Plus.

Ministrul de Finanțe a precizat că se discută despre sustenabilitate și despre echilibrul financiar al României și că toate aceste facturi depind de evoluția economiei.

ADVERTISEMENT

”A fost și este un obiectiv de a finanța deficitul să nu existe probleme să plătim facturile”

”Eu voi prezenta mai multe scenarii în Guvern, dar și riscurile aferente, că uităm de ele și ne afectează pe toți. România este țara cu cea mai mare creștere din UE. Am avut un rezultat economic foarte bun”, a continuat Cîțu.

Ministrul de Finanțe a participat vineri la o întâlnirea cu președintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul României, Ludovic Orban, și guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, despre definitivarea strategiei pentru perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a menționat că discuțiile s-au axat, în primul rând, pe misiunile financiare de miercuri, pentru finanțarea deficitului bugetar și despre relația cu Banca Centrală, dar și despre strategia pentru perioada următoare.

”A fost și este un obiectiv de a finanța deficitul să nu existe probleme să plătim facturile. Acest împrumut luat de pe piețele internaționale miercuri este cel mai de succes din perioada stării de urgență”, a afirmat ministrul.

ADVERTISEMENT

În încheiere, Florin Cîțu a adăugat că Guvernul Orban nu ia în cacul nicio măsură de austeritate: ”Anul acesta salariile au crescut în sectorul bugetar, ei nu au trecut prin șomaj, reforma continuă. Noi nu tăiem salarii, această marotă trebuie să dispară”.

ADVERTISEMENT