News

Florin Cîțu, anunț important despre alocațiile copiilor. Când vor crește acestea

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a oferit marți o veste foarte importantă despre alocațiile copiilor, spunând când vor fi acestea majorate.
22.06.2021 | 22:08
Florin Citu anunt important despre alocatiile copiilor Cand vor creste acestea
ADVERTISEMENT

În urmă cu doar câteva zile coaliția de guvernare a decis ca alocațiile minorilor să fie majorate cu 20% începând cu 1 ianuarie 2022, conform unui anunț al vicepremierului Dan Barna.

Cu doar câteva zile înainte, liberalii au explicat că majorarea se va face doar în 2022, fiind amânată cea despre care se discuta pentru anul în curs.

ADVERTISEMENT

Cîțu, anunț foarte important despre alocații. Când vor fi acestea majorate

Ordonanța de urgență referitoare la alocații asupra căreia s-au pus de acord cei din coaliția de guvernare PNL-USR PLUS-UDMR stipulează o majorare cu 20%, a explicat astăzi Florin Cîțu.

“Exact cum a fost în varianta din prima lectură, este vorba despre o creștere de 20%, fiind mai mulți pași care vor duce la acea dublare.

ADVERTISEMENT

Următoarea creștere este la 1 ianuarie 2022 și vom avea în fiecare an creșteri substanțiale”, a declarat prim-ministrul Cîțu.

Legea inițială a prevăzut că la 1 iulie 2022 alocațiile copiilor să fie dublate și să ajungă la 300 de lei, dar premierul a catalogat această inițiativă drept una “proastă”.

ADVERTISEMENT

“Legea inițială era una prost făcută, nu avea sursă de finanțare. Pe hârtie poți să majorezi orice, provocarea pentru care redactează astfel de legi este să arate și cum poți crește cheltuielile din sectorul public fără să pui în pericol finanțele publice sau chiar stabilitatea financiară a întregii țări”, a adăugat prim-ministrul.

Acesta a optat pentru o majorare eșalonată a alocațiilor, fiind vorba de câte o creștere în fiecare an, considerată mai potrivită.

ADVERTISEMENT

“Va fi o majorare eșalonată, anul acesta o creștere de 20%, anul viitor 20% și mergem mai departe”, a explicat Florin Cîțu.

Alocațiile copiilor cresc cu 20% de la 1 ianuarie 2022. Dan Barna anunță decizia coaliției

După mai multe discuții în interiorul coaliției de guvernare și o perioadă incertă, cele trei partide s-au pus de acord în privința majorării alocațiilor.

“Decizia de majorare a alocațiilor este cea comunicată în ultimele două săptămâni. De la 1 ianuarie 2022 va avea loc o mărire cu 20% și vom avea o ordonanță de urgență care azi va fi la prima analiză în parlament, iar săptămâna viitoare va fi adoptată”, a declarat Dan Barna în urmă cu doar câteva zile.

“Prin această OUG vom respecta promisiunea pe care am făcut-o, și anume, creșterea alocațiilor cu 20%”, a clarificat liderul USR PLUS la Digi24.

ADVERTISEMENT