News

Florin Cîțu anunță că România a recuperat pierderile economice din pandemie: ”Suntem cam singura țară din UE”

Florin Cîțu oferă vești excelente și anunță că România a recuperat pierderile economice înregistrate în pandemie.
25.05.2021 | 10:52
Florin Citu anunta ca Romania a recuperat pierderile economice din pandemie Suntem cam singura tara din UE
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîţu a anunțat marți că România a reușit să recupereze din punct de vedere economic într-un an tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei de Covid-19.

Șeful Executivului a dezvăluit că suntem cam singura țară membră a Uniunii Europene care a reușit acest lucru remarcabil în ultimele luni.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, vești excelente privind situația economică a României

Într-o perioadă în care valul 3 al infectărilor cu noul coronavirus pare sfârșit, premierul Florin Cîțu vine și cu alte vești bune, de această dată de natură economică.

Acesta spune că țara noastră a reușit să recupereze din punct de vedere economic într-un an tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei. Șeful Cabinetului de coaliție afirmă că România a avut cea mai mare creștere economică, în condițiile în care restul statelor au avut un trimestru ”pe negativ”.

ADVERTISEMENT

”Am reuşit într-un an de zile să recuperăm tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei. Suntem cam singura ţară din Uniunea Europeană. Media europeană arată că în Uniunea Europeană avem o scădere în primul trimestru.

România nu numai că a avut cea mai mare creştere economică, dar celelalte ţări au avut un trimestru pe negativ, de scădere. Am recuperat terenul şi acum ne pregătim pentru faza post-pandemie”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Radio Guerrilla.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu anunță o creștere economică importantă în 2021

Premierul a mai anunțat că, din primele estimări ale instituțiilor internaționale de profil, economia României va creşte în acest an cu 6 – 9%.

”Ce a fost mai complicat a trecut. E adevărat că există aceste ajustări în această perioadă şi fiecare economie rezistă mai bine sau mai puţin bine.

ADVERTISEMENT

Din punctul nostru de vedere, cum se văd lucrurile pentru noi, nu numai că o spun eu, cam toate instituţiile internaţionale, agenţiile de rating şi-au revizuit estimarea pentru România, toate în creştere.  Arată că economia va creşte în acest an peste aşteptări, între 6 şi 9% sunt estimările”, a mai spus premierul pentru sursa citată.

Din punct de vedere al pandemiei, premierul Florin Cîțu a declarat că se menține calendarul cu noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, 1 iulie, 1 august, având în vedere rezultatele campaniei de vaccinare.

”De la 1 iunie facem relaxări. Am prezentat un calendar al relaxărilor pentru 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ținem de el. În ședința de joi sau vineri vom avea măsuri pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm și pentru celelalte perioade vom ajusta acum”, a spus Cîțu într-o conferință de presă la sediul PNL, marți.

ADVERTISEMENT