ADVERTISEMENT
News

Florin Cîțu, către prefecții din zonele afectate de inundații: ”Mergeți pe teren”. 26 de județe lovite de intemperii

Florin Cîțu le-a cerut prefecților din zonele afectate de inundații să se deplaseze pe teren în această perioadă.
Autor: Adrian Baciu | 20.06.2021 | 18:15
Florin Cîțu, către prefecții din zonele afectate de inundații: ”Mergeți pe teren”. 26 de județe lovite de intemperii
Florin Cîțu, către prefecții din zonele afectate de inundații: ”Mergeți pe teren”. 26 de județe lovite de intemperii. Sursa foto: Colaj Fanatik

Duminică, la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu a organizat o nouă videoconferință cu prefecții din țară.

ADVERTISEMENT

Șeful Executivului le-a cerut o implicare promptă și mai adecvată situației celor aflați în zonele lovite de inundații.

Florin Cîțu cere implicarea prefecților în județele lovite de inundații: ”Mergeți pe teren”

Mai mult de jumătate din țară a fost afectată de căderile masive de precipitații din ultimele zile. În aceste condiții, premierul Cîțu cere o mobilizare exemplară.

ADVERTISEMENT

”Pe mine mă interesează dacă este nevoie de resurse suplimentare pentru a interveni cât mai rapid în localităţile afectate, mai ales acum, când avem cod roşu de inundaţii; aici vorbesc de judeţele Bacău, Vrancea, Galaţi, Brăila.

În aceste 24 de ore am fost în legătură cu domnul Raed Arafat, secretar de stat, domnul ministru de Interne şi, aşa cum v-am spus şi ieri, vreau să avem în toate judeţele o mobilizare exemplară pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, mai ales în judeţele afectate.

ADVERTISEMENT

Dacă este nevoie de resurse suplimentare, orice fel de resurse, solicitaţi de urgenţă. Aşa cum am făcut şi la Vrancea, judeţele vecine pot să vină în ajutor”, a spus Cîţu la videoconferinţa cu prefecţii.

Premierul a subliniat faptul că, sâmbătă, operaţiunile de salvare a celor 12 muncitori s-au desfăşurat cu sprijinul Salvamont Covasna şi Bacău.

ADVERTISEMENT

”Doar trebuie să cereţi resursele. Este nevoie de implicarea tuturor prefecţilor. Trebuie să mergeţi pe teren, acolo unde este nevoie de dumneavoastră, ca imediat să avem o evaluare a situaţiei”, a adăugat primul-ministru.

ADVERTISEMENT

77 de localități din 26 de județe, lovite de vremea extremă

La ora actuală, în țară sunt 77 de localități din 26 de județe și municipiul București afectate de vreme, a spus prim-ministrul. S-a intervenit pentru evacuarea apei din 24 de case, 273 de curți, 22 de subsoluri și beciuri și 42 de străzi. Au fost afectate 25 de autoturisme.

”Din păcate avem două decese confirmate și suntem în căutarea unui bărbat care a fost luat de ape în cursul zilei de vineri”, a afirmat Cîțu.

ADVERTISEMENT

La videoconferința de duminică, șeful MAI, Lucian Bode, a îndemnat autorităţile din zonele unde sunt programate evenimente publice în perioada următoare să urmărească prognozele meteorologice şi împreună cu organizatorii să analizeze cu maximă rigurozitate oportunitatea desfăşurării acestor evenimente, astfel încât siguranţa persoanelor să nu fie pusă în pericol.

”Consider că, decât să riscăm vieţile oamenilor, mai bine amânăm aceste evenimente”, a spus Bode.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!