News

Florin Cîțu, despre valul patru al pandemiei: „Avem nevoie de cât mai mulţi oameni vaccinaţi”

Florin Cîțu a vorbit despre valul patru al pandemiei. Prim-ministrul a precizat că este „nevoie de cât mai mulţi oameni vaccinaţi”
22.06.2021 | 23:51
Florin Citu despre valul patru al pandemiei Avem nevoie de cat mai multi oameni vaccinati
ADVERTISEMENT

Premierul a explicat că dacă populația eligibilă ar opta pentru vaccinare, nu ar trebui să ne temem de valul patru al pandemiei.

Totodată, Florin Cîțu a făcut câteva precizări și cu privire la varianta Delta a coronavirusului. Aceasta este considerată de specialiști ca fiind cea care va declanșa noul val.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, despre valul patru al pandemiei: „Avem nevoie de cât mai mulţi oameni vaccinaţi”

„Susţin vaccinarea pentru populaţie, avem nevoie de cât mai mulţi oameni vaccinaţi, dar când vorbim de tineri sub 18 ani, aici părinţii şi tutorii sunt cei care iau decizii şi trebuie să ia cele mai bune decizii,” a declarat șeful Guvernului, potrivit News.ro.

„Din datele pe care le avem până acum, sunt 98.134 de minori cu vârste între 12 şi 17 ani care s-au vaccinat, iar dintr-un raport privind dorinţa de vaccinare a elevilor, 45,5 % dintre elevi consideră că este foarte important şi important să se vaccineze,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a subliniat că, dacă românii se vor vaccina, nu ar trebui să existe îngrijorări cu privire la valul patru al pandemiei: „nu avem niciun motiv să avem un val 4 în România, puternic”.

„S-ar putea să avem un val 4, pentru că gripa vine în fiecare an, aşa s-ar putea să avem şi aici – dar nu ar trebui să avem un val 4 semnificativ, cu efecte semnificative, pentru că avem vaccin în România şi dacă ne vaccinăm nu avem acest val 4.”

ADVERTISEMENT

Premierul a precizat că numărul redus de infectări zilnice demonstrează succesul campaniei de vaccinare. El a mai precizat că „toţi anii aceştia de mesaje anti-vaccinare îi vedem acum în România, dar nu numai, îi vedem în estul Europei.”

Îngrijorarea cu privire la varianta Delta a coronavirusului

Cunoscută și sub denumirea de „varianta indiană”, tulpina a creat o criză epidemiologică de proporții în țara sud-asiatică. Aceasta se răspândește mult mai rapid decât varianta inițială.

ADVERTISEMENT

Specialiștii se tem că ar putea să declanșeze valul patru al pandemiei. Varianța Delta a fost depistată deja în aproximativ 70 de state.

Florin Cîțu nu s-a declarat prea îngrijorat. Prim-ministrul a subliniat că dacă oamenii se vor vaccina, nu vom întâmpina prea multe probleme: „este deocamdată cea mai agresivă şi cei mai vulnerabili sunt persoanele nevaccinate”.

„Deci dacă ne vaccinăm în număr cât mai mare, ar trebui să nu avem un val 4 cu probleme, soluţia este simplă, din punctul meu de vedere. Toată familia trebuie să fie vaccinată pentru a scăpa de această pandemie”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT