News

Florin Cîțu explică în ce fel vor fi repartizați banii către primării: „Alocările nu se fac pe criterii politice”

Florin Cîțu a explicat cum vor fi repartizați banii către primării. El a precizat că alocările nu vor fi făcute pe criterii politice.
12.07.2021 | 16:04
Florin Citu explica in ce fel vor fi repartizati banii catre primarii Alocarile nu se fac pe criterii politice
ADVERTISEMENT

După o întâlnire cu primarii de municipii, Florin Cîțu a declarat că aceștia vor primi bani la rectificarea bugetară, însă alocările se vor face în funcție de nevoi, de buget și acolo unde edilii știu să-i utilizeze.

Premierul a mai precizat că rectificarea va fi prezentată în Coaliție. În schimb, modul în care se va împărți banii se va decide în cadrul Guvernului.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu explică în ce fel vor fi repartizați banii către primării: „Alocările nu se fac pe criterii politice”

„Alocările de la buget nu se fac pe criterii politice. Se vor face în funcție de nevoi, de buget, acolo unde avem primari care știu să folosească banii,” a declarat Cîțu.

„La rectificare, dacă sunt proiecte care pot fi finanțate de la buget, bineînțeles că da. Trebuie să se încadreze în cadrul legal”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Premierul a precizat că rectificarea bugetară va fi prezentată în Coaliție, însă decizia cu privire la împărțirea banilor se va face în cadrul Guvernului: „vom prezenta în Coaliție rectifcarea bugetară, dar decizia și modul în care se alocă banii se face la Guvern și nu se face pe criterii politice”.

„Aceștia sunt banii românilor din taxe și se vor duce unde vor avea cel mai mare randament în economie.”, a subliniat acesta.

ADVERTISEMENT

Premierul, asigurări pentru primarii din țară

Înainte de întâlnirea cu primarii din cadrul Asociației Municipiilor din România, premierul a dat asigurări că pentru dezvoltarea țării e nevoie de toată lumea: „aș vrea sa vă asigur că eu am nevoie de toată lumea, de toţi primarii şi de toţi preşedinţii de consilii judeţene pentru a dezvolta România”.

„Cele 76,2 miliarde de euro din fonduri europene şi PNRR trebuie implementate de toată lumea, de toţi primarii, de toţi preşedinţii de consilii judeţene. Avem nevoie de toate resursele pentru a atrage aceşti bani,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

El a adăugat că edilii vor primi bani pentru proietele pe care le au în derulare și s-a arătat deschis cu privire la necesitatea renegocierii contractelor prin PNDL.

Propunerea a venit după ce primarii au reclamat că nu le ajung banii pentru terminarea proiectelor, întrucât prețurile materialelor au crescut.

„Aștept o propunere. Prețul materialelor de construcție a crescut. Ministerul Dezvoltării a transmis că vine cu un memorandum și cu o soluție în Guvern. Vom vedea,” a spus șeful Guvernului.

ADVERTISEMENT