News

Florin Cîţu și-a dat demisia de la șefia PNL! Cine ar putea fi preşedintele interimar al partidului. Video / Update

Florin Cîţu a anunțat sâmbătă decizia după ce mai mulţi lideri ai partidului i-au cerut demisia de la conducerea Partidului Național Liberal.
02.04.2022 | 12:24
Florin Citu sia dat demisia de la sefia PNL Cine ar putea fi presedintele interimar al partidului Video  Update
ADVERTISEMENT
02-04-2022
10:24

Dan Vîlceanu vrea să demisioneze din funcţia de ministru

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, a anunţat demisia din această funcţie şi a precizat că vrea să demisioneze şi din cea de ministru al investiţiilor şi proiectelor europene (mai multe detalii AICI).

Dan Vîlceanu era un apropiat al fostului premier Florin Cîţu.

Surse politice spun că Lucian Bode ar putea fi următorul secretar general al PNL, însă acest lucru ar putea fi decis la Congresul liberalilor, din 10 aprilie.

 

02-04-2022
10:04

Florin Cîțu demisionează din fruntea PNL

Florin Cîțu a anunțat sâmbătă că și-a depus demisia din funcția de președinte PNL. Anunţul a venit cu ocazia şedinţei Biroului Executiv al partidului, convocată chiar de fostul premier al României.

 

„Este clar pentru mine că această coaliție cu PSD a fost greu de digerat, nu a fost un lucru natural. Tot ceea ce am făcut în această funcție, de când am preluat funcția de ministru al Finanțelor, premier și această funcție de președinte PNL, am luat decizii pentru binele României”, a declarat Cîțu, sâmbătă, 2 aprilie.

„Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, aşa că doar am înregistrat-o la partid. Din acest moment am demisionat din funcţie”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, după ce la şedinţa BEx, care se anunţa a fi tensionată, au venit doar patru membri ai partidului.

“Suntem un partid la guvernare, lângă România este război, situaţia economică se deteriorează (…) Ceea ce facem noi în acest moment, din păcate, chiar dacă spunem că o facem pentru stabilitate şi pentru linişte, din contra, tocmai asta nu arată, dar este o decizie şi colegii vor merge mai departe”, a mai spus preşedintele demisionar al liberalilor.

Despre demisia de la şefia Senatului, Cîţu a spus că “sunt alte discuţii” şi că rămâne de văzut ce se va întâmpla. 

Surse citate de Digi 24 spun că interimatul şefiei PNL va fi asigurat de Gheorghe Flutur, urmând ca viitorul preşedinte al partidului să fie Nicolae Ciucă.

Liderul PNL Florin Cîţu își va anunța sâmbătă, 2 aprilie, decizia după ce mai mulţi lideri ai partidului i-au cerut demisia.

Florin Cîțu: „Sunt liberal şi voi rămâne liberal întotdeauna”

Anunţul ar urma să aibă loc cu ocazia şedinţei Biroului Executiv al partidului, convocată chiar de Florin Cîțu. Secretarul general Dan Vîlceanu a declarat deja încă de vineri că demisionează.

ADVERTISEMENT

Dacă va pierde şi şefia Senatului, Cîţu a spus că va continua să apere principiile liberale pentru care a intrat în politică. Acesta a mai precizat că cererile de convocare BEx sunt adresate preşedintelui PNL, iar acesta a convocat Bex mâine, la ora 12:00. Ulterior, Cîțu își va anunța decizia.

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate, fostul premier a transmis că a discutat cu preşedinţii de filiale din ţară şi ştie că erau nemulţumiri, foarte multe care nu aveau legătură cu PNL.

ADVERTISEMENT

„Am avut discuţia şi aseară cu primvicepreşedinţii şi, binenţeles, da, am fost vocal împotriva unor măsuri populistă care pun în pericol stabilitatea financiară a României, da, am spus că există acest risc al inflaţiei, de 10 la sută, şi care este astăzi aici.

Guvernarea care nu este optimă nu o văd doar eu, o văd românii, şi o simt românii. Dobânzi care sunt peste 6%, sau peste 7&, inflaţie peste 10%, avem şomaj, sunt lucruri pe care cred că puteam să le facem mai bine şi nu au fost făcute mai bine”, a spus președintele PNL.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a explicat ce va face în cazul în care nu va mai fi preşedinte al PNL şi nici șef al Senatului

„Ceea ce am făcut şi până acum. Voi fi liberal şi voi apăra principiile liberale cât sunt în politică. Până la urmă, în politică suntem pentru a apăra principiile. Eu cel puţin am intrat în politică şi în PNL pentru a apăra principiile liberale”, a răspuns Florin Cîțu.

Fostul premier a adăugat că are aceleaşi opinii şi e consecvent părerilor sale.