News

Florin Cîțu: „Vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zonă”. De când vor întra in vigoare

11.05.2021 | 22:21
Florin Citu Vor exista relaxari pentru toti romanii indiferent de zona De cand vor intra in vigoare
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a anunțat că vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zonă. FANATIK vă spune de când vor intra în vigoare.

Premierul a făcut anunțul pe pagina de Facebook. El a precizat că primele relaxări se vor face simțite de la 1 iunie.

ADVERTISEMENT

Totodată, șeful Guvenului a precizat că este necesară implicarea membrilor Executivului în campania de vaccinare. Aceasta fiind un factor important pentru renunțarea la restricții.

Florin Cîțu: „Vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zonă”. De când vor întra in vigoare

Florin Cîțu a anunțat că primele relaxări vor intra în vigoare de la 1 iunie și vor fi urmate de o altă serie, la începutul lunii august. Acesta nu a uitat să precizeze că sunt influențate de rata de vaccinare.

ADVERTISEMENT

„De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zonă. Să ţinem minte că această dată nu înseamnă relaxare totală, 1 august este al doilea pas pentru alte măsuri,” a scris premierul pe Facebook.

„Dar vreau să se înțeleagă foarte clar: relaxările depind de rata de vaccinare. Iar astăzi am vizitat un centru de vaccinare organizat la un liceu din Satu Mare,” a explicat acesta.

ADVERTISEMENT

„Vreau să văd cum decurge vaccinarea în toată țara. Și tot Guvernul trebuie să se implice. Succesul campaniei stă și la baza diminuării ratei de infectare și ne aduce mai aproape de normalitate, în etape. România, hai că se poate!” a subliniat Cîțu.

Anterior, luni, 10 mai, șeful Executivului anunța implicarea miniștrilor în campania de vaccinare. Acesta declara că demnitarii vor ieși în stradă și vor sta de vorbă cu oamenii.

ADVERTISEMENT

Interacțiunea dintre guvernanți și cetățeni va avea ca scop mediatizarea și conștientizarea importanței vaccinării la nivel național. Astfel, toți miniștrii și secretarii de stat vor merge la centrele de vaccinare.

Acestă activitate se va desfășura în săptămâna următoare. Toți membrii Cabinetului le vor da explicații oamenilor și vor încerca să-i convingă să se vaccineze.

Florin Cîțu s-a declarat mulțumit de evoluția campaniei și de rezultatele maratonului de vaccinare din București. El a precizat că acestea au fost mult peste așteptări.

În plus, șeful Executivului este optimist și cu privire la atingerea targetului de cinci milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Până în acest moment, 1.221.512 de oameni au fost vaccinați cu o doză, iar 2.489.792 de persoane au fost imunizate cu ambele doze.

ADVERTISEMENT