Sport

Florin Gardoș, despre impactul lui Chiricheș la FCSB: “Nu ar fi semnat altfel”

Florin Gardoș e convins că FCSB e favorită clară la titlu, mai ales după transferul lui Vlad Chiricheș, și a explicat de ce a ales fundașul echipa lui Gigi Becali.
28.07.2023 | 12:30
Florin Gardos despre impactul lui Chiriches la FCSB Nu ar fi semnat altfel
Florin Gardoș, despre impactul lui Chiricheș la FCSB: “Nu ar fi semnat alftfel”
ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș a ales surprinzător pentru unii, din postura unui fotbalist cu multe meciuri în Serie A, însă fostul său coleg Florin Gardoș e convins că această alegere a fost făcută cu sufletul, pentru a fi alături de echipa care l-a lansat în fotbalul mare la cel mai înalt nivel. Horia Ivanovici a fost primul care a remarcat importanța acestui transfer.

Florin Gardoș, despre impactul lui Chiricheș la FCSB

”Cât e de important transferul lui Chiricheș la FCSB? Ai jucat cu Chiri, cam câți ani? 2 ani? Tu chiar îl cunoști. Voi doi ați jucat când ați scos Ajax, cu Chelsea?”, a întrebat Horia Ivanovici, în direct la FANATIK SUPERLIGA. ”Am fost o perioadă când am fost cu el și Szukala. Avea 22 de ani, 23 de ani, nu era o voce în vestiar. În perioada aia era destul de tăcut, ca și mine de altfel, lider în vestiar era Tătărușanu, Bourceanu. Bourceanu era lider în teren, dar în vestiar mai mult Tătărușanu”, a răspuns Gardoș.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș al celor de la FCSB, aflat în studioul FANATIK SUPERLIGA, crede că Vlad Chiricheș va aduce și mai multă lume la stadion, mai ales că este foarte apreciat de fani. ”Nu cred că are legătură, a avut mereu personalitate în joc. Sunt de acord cu ce a spus și domnul Răchită, vine din postură din ultimii 12-13 ani, în afara de Radu Ștefan și Tătărușanu, cred că ei trei au avut cele mai bune cariere. Vine cu experiență uriașă în spate, nu știu cât de des se întâmplă să vină din Serie A în România.

Nu cred că ar fi fost convins dacă nu ar fi jucat niciodată la FCSB, a fost și o decizie cu sufletul, să vină aici pentru că lumea îl așteaptă. Va crea un plus de entuziasm, datorită lui lumea va veni în număr și mai mare la stadion. Păcat că FCSB n-are marketing că s-ar face bani și pe treaba asta”, a completat Gardoș.

ADVERTISEMENT

Fără a se feri de cuvinte, Florin Gardoș a menționat că FCSB devine, printr transferul lui Chiricheș, favorită clară la titlu, deși și CFR Cluj se poate lăuda cu transferul ucraineanului Konoplyanka, un jucător cu un CV cu adevărat impresionant. ”Da, el și Konopylanka sunt transferurile anului, sper să fie sănătos. E și discuția asta, e avantaj că e Thomas Neubert acolo, Ovidiu Kurti. Per total sunt curios să-l văd și eu la treabă.

FCSB erau oricum favoriți la titlu, acum sunt 100% favoriți la titlu cu el. Singura persoană care poate să încurce FCSB la titlu e patronul”, a completat Gardoș. Paradoxal, deși multă lume vorbește despre faptul că FCSB e favorită absolută la titlu, iar CFR Cluj e undeva în umbră, casele de pariuri contrazic aceste predicții.

ADVERTISEMENT

Mai exact, cei de la CFR Cluj sunt văzuți drept favoriți când vine vorba de șansele de a termina pe 1 campionatul, deși în acest an cotele sunt puțin mai apropiate față de alți ani. De exemplu, sezonul trecut CFR Cluj pornea drept favorită clară în ochii caselor de pariuri, cu o cotă de 2.50, urmată de FCSB, iar Farul avea doar cota 20.00.

În acest an lupta pare să fie foarte strânsă din acest punct de vedere între CFR Cluj și FCSB, ambele echipe fiind cotate cu aproximativ 2.95-3.00, în funcție de casa de pariuri. Farul Constanța, campioana en-titre, primește o cotă în jur de 4.50, în timp ce Universitatea Cluj are doar cota 8.50. La rândul lor, rapidiștii visează la titlu, însă la o cotă de 11.00 primesc doar a 5-a șansă la acest scenariu.

ADVERTISEMENT

Nu uitați! FANATIK SUPERLIGA s-a întors și poate fi văzută în fiecare zi de luni, marți și vineri, în direct și în exclusivitate pe www.fanatik.ro, de la ora 10:30. Excepție vor face edițiile speciale FANATIK SUPERLIGA. Pentru cei care nu au reușit să vadă emisiunea în direct, aceasta poate fi urmărită în premieră de la ora 17:30, pa pagina de Youtube Fanatik, precum și pe paginile de Facebook Horia Ivanovici Oficial și Fanatik.

Culisele transferului lui Chiricheș

ADVERTISEMENT