Fotbal international

Florin Răducioiu a comparat Milanul lui Fabio Capello cu cel al lui Arrigo Sacchi. Cine a fost mai bun

12.04.2020 | 20:22
Florin Raducioiu a comparat Milanul lui Fabio Capello cu cel al lui Arrigo Sacchi Cine a fost mai bun
Florin Răducioiu a comparat Milanul lui Fabio Capello cu cel al lui Arrigo Sacchi. Cine a fost mai bun. Foto: Telekom Sport.ro
ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu a vorbit pentru postul Radio Musica Television despre modul în care vede el diferența dintre echipa lui Milan antrenată de Fabio Capello și cea pregătită de Arrigo Sacchi.

A făcut parte din echipa lui Fabio Capello

Fostul internațional român a făcut parte din lotul lui Milan care l-a avut pe bancă pe Fabio Capello, în perioada 1993-94m chiar în sezonul dinainatea turneului final al CM la care naționala noastră, cu blondul ei atacant în mare formă, ajunge până în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

De numele lui Arrigo Sacchi se leagă succesele rossonerilor din perioada 1987-91, el fiind succedat de Fabio Capello, 1991-96.

Ce performanțe au avut cu Milan cei doi tehnicieni

Fără îndoială, două mari personalități de antrenori, cu rezultate deosebite la Milan. Arrigo Sacchi a câștigat de două ori Cupa Campionilor Europeni, prima finală fiind acel 4-0 cu Steaua din 1989 de la Barcelona, un titlu în Serie A, Supercupa Italiei, două Supercupe europene și două Cupe Intercontinentale.

ADVERTISEMENT

Fabio Capello a dominat cu Milan fotbalul italian, patru titluri, trei consecutiv, trei Supercupe ale Italiei, dar în Europa a câștigat câte o dată Champions League și Supercupa.

Milan-ul lui Capello mai pragmatic, cel al lui Sacchi spectaculos

Deși nu a lucrat decât cu Capello Florin Răducioiu a făcut o comparație între cei doi. “Eu am făcut parte din echipa lui Capello care a câștigat în acel an și campionatul și Cupa Campionilor. Milan-ul meu era mai puțin spectaculos, dar mult mai abil în marca pe contraatac.

ADVERTISEMENT

Milan-ul lui Sacchi a făcut o revoluție în fotbal și echipa era alcătuită din mari campioni. Într-un eventual clasament echipa lui Capello a fost sigur una dintre cele mai bune, chiar dacă aceea a lui Sacchi era mult mai spectaculoasă.

Echipa lui Sacchi e precursoarea stilului tiki-taka

Echipa lui Arrigo Sacchi are marele merit de a fi însemnat o nouă eră ăn fotbal, fiind clar precursoare fotbalului modern de astăzi și a stilului tiki-taka.”

ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu s-a transferat în fotbalul italian de la Dinamo imediat după turneul final al CM din Italia 1990, la numai 20 de ani. A jucat la Bari, după care sezonul următor a trecut la Verona și apoi în 1992 a venit din nou sub comanda lui Mircea Lucescu, după anii petrecuți în Ștefan cel Mare, la Brescia, unde a avut cel mai bun sezon, cu 13 goluri. În 1993 a fost luat de Milan pentru un sezon și acela a fost ultimul an petrecut în Italia până în 1998, când a mai jucat doi ani la Brescia.

ADVERTISEMENT