Sport

Florin Talpan, certat de Corpul de Control al primului ministru: ”Conduita lui trebuie analizată și evaluată”

A fost făcut public raportul Corpului de Control efectuat, la cererea lui Marcel Ciolacu, la CSA Steaua.
01.09.2023 | 20:05
Florin Talpan certat de Corpul de Control al primului ministru Conduita lui trebuie analizata si evaluata
Florin Talpan, certat în raportul Corpului de Control. foto: sportpictures.eu.
ADVERTISEMENT

Corpul de Control a fost trimis la CSA Steaua pentru a urmări activitatea clubului din capitală. Inspectorii au găsit mai multe nereguli, iar Florin Talpan este vizat de textul anchetei.

Ce nereguli a descoperit Corpul de Control la CSA Steaua

Marcel Ciolacu, premierul României, a decis să trimită Corpul de Control în anchetă la CSA Steaua, după ce negocierile dintre FCSB și aceștia pentru închirierea stadionului Ghencea au căzut.

ADVERTISEMENT

În raport sunt cuprins informații despre neregulile descoperite. Conform iamsport.ro, documentul are două pagini și jumătate și nu include nereguli grave. Singura problemă este că nu există o bază clară, din punct de vedere administrativ, pentru închirierea stadionului Steaua.

MApN a derulat demersuri, nefinalizate până la data încheierii controlului, în vederea dezvoltării propriului cadru de reglementare a modalității de încheiere a actelor juridice cu privire la punerea la dispoziție a Stadionului Steaua-Ghencea pe baza unor tarife.

ADVERTISEMENT

În concluzie, statutul juridic actual al Complexului Sportiv Steaua (și al Stadionului Steaua-Ghencea), respectiv cel de bun proprietatea publică a statului în administrarea MApN, în contextul unui cadru normativ lacunar, a reprezentat și reprezintă în continuare o dificultate majoră în exploatarea acestui bun prin punerea la dispoziție către terți pe baza unor tarife, pentru asigurarea unei utilități cu consecințe economice mai eficiente și pentru o arie mult mai largă de beneficiari. Decizia lărgirii ariei de utilitate este una de oportunitate, aparținând conducerii MApN”, scrie în raport, conform sursei citate.

Florin Talpan, certat de Corpul de Control

În raport se mai face referire și la un angajat care are o conduită nefirească și care, fără atribuții în acest sens, a încercat să influențeze negocierile dintre FCSB și CSA Steaua, iar această persoană pare să fie Florin Talpan.

ADVERTISEMENT

Corpul de Control solicită clubului Steaua să analizeze conduita angajatului, pe care însă nu l-a numit.

(…) Aspectele privind conduita unui angajat al CSA Steaua, persoană ce nu a avut atribuții formale în această activitate și care, potrivit susținerii uneia dintre părțile implicate în negociere, a încercat să influențeze în mod direct, pe perioada derulării negocierii.

ADVERTISEMENT

Aspectele privind conduita angajatului CSA Steaua trebuie analizate și evaluate la nivelul entității verificate și a ministerului tutelar, având în vedere că toate competențele privind o eventuală cercetare disciplinară aparțin exclusiv acestor instituții”, mai scrie în documentul Corpului de Control.

ADVERTISEMENT