Sport

Ciprian Tătărușanu, criticat după AC Milan – Spezia 2-1. Laurențiu Reghecampf, în pericol să fie demis după un nou pas greșit în Azerbaidjan. Video

Dacă Olimpiu Moruțan a reușit o dublă pentru Pisa în meciul cu Cosenza, din Serie B, pentru Ciprian Tătărușanu și Laurențiu Reghecampf lucrurile nu au stat bine în acest weekend.
06.11.2022 | 12:31
Ciprian Tatarusanu criticat dupa AC Milan  Spezia 21 Laurentiu Reghecampf in pericol sa fie demis dupa un nou pas gresit in Azerbaidjan Video
Neftchi Baku, echipa antrenată de la Laurențiu Reghecampf, a remizat, 2-2, cu ultima clasată, în Azerbaidjan, iar criticile la adresa tehnicianului s-au întețit. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
06-11-2022
10:30

Ciprian Tătărușanu, criticat după AC Milan - Spezia 2-1. Laurențiu Reghecampf, în pericol să fie demis după un nou pas greșit în Azerbaidjan

Milan s-a impus, 2-1 cu Spezia, în runda cu numărul 13 din Serie A. Giroud a marcat golul victoriei în minutul 89. Campioana Italiei rămâne la 6 puncte de liderul Napoli, care a câștigat, cu același scor, la Bergamo, în derby-ul cu Atalanta.

În pofida succesului, Ciprian Tătărușanu nu are multe motive de satisfacție. N-a avut mari erori, dar prestația sa a fost mai degrabă ezitantă. Lucru reflectat și de faptul că a fost notat cu 5,5 de toate publicațiile importante din Italia.

Gazzetta dello Sport a scos în evidență o ieșire neinspirată din careu, în minutul 43. Fază la care a fost salvat de faptul că Nzola, care-l driblase, a șutat ulterior mult pe lângă. În timp ce jurnaliștilor de la Corriere della Sera li s-a părut că s-a dat bătut prea ușor la golul marcat de Maldini. ”Măcar să încerce”, a scris publicația amintită.

În fine, TuttoMercatoWeb a menționat: ”În niciun moment nu inspiră încredere, nu contează că e vorba despre o paradă sau despre o ieșire”.

 

Tot în Serie A, Empoli, cu Răzvan Marin titular, s-a impus cu 1-0 în fața lui Sassuolo. ”La comandă, el gestionează posesia toscanilor. Prestație alterată doar de un cartonaș galben care putea fi evitat, dar este întotdeauna curat în joc, face foarte puține greșeli și este pregătit în faza de non-posesie”, a scris TuttoMercatoWeb, care l-a notat cu 6,5.

Același calificativ și-n Firenze Today, care a scris: ”După câteva meciuri în umbră, astăzi a revenit pentru a-și aduce contribuția prețioasă. El este întotdeauna pregătit atunci când Empoli nu are mingea și participă activ la fiecare acțiune ofensivă”.

Versiunea italiană a lui Eurosport i-a dat nota 6, dar a scos în evidență faptul că și-a salvat echipa de la o remiză cu o intervenție foarte bună în prelungiri. 

În fine, Ionuț Radu și Vlad Chiricheș, accidentați, nu au jucat în meciul de la Salerno, în care, echipa lor, Cremonese, a reușit să termine la egalitate, 2-2, cu Salernitana.

În Serie B, Moruțan, autor al unei duble, după cum ați aflat deja, și Marius Marin, integralist, au contribuit la succesul celor de la Pisa (3-1 cu Cosenza). Rus a fost rezervă neutilizată. 

Trecem la antrenori și notăm un nou rezultat nefavoabil înregistrat de Neftchi Baku. Echipa pregătită de Laurențiu Reghecampg a remizat, 2-2, pe terenul lui Sumqayit. Este vorba despre ultima clasată, formație care n-a izbutit vreo victorie în primele 13 runde.

În urma acestui rezultat, Neftchi rămâne pe locul 3, dar este la 7 puncte de liderul Qarabag, care are două jocuri mai puțin disputate. Iar fanii echipei din Baku sunt tot mai nemulțumiți de prestația echipei sub comanda lui Reghe, care riscă să fie demis.

 

 

 

 

 

05-11-2022
16:44

Italienii exultă după dubla lui Moruțan din Pisa - Cosenza, 3-1 în Serie B

Olimpiu Moruțan a înscris de două ori pentru Pisa în Serie B împotriva formației Cosenza, scor 3-1. Jurnaliștii italieni susțin că internaționalul român este pregătit să o care pe Pisa în spate. 

„Pe lângă golul lui Masucci, protagonistul absolut al meciului a fost Olimpiu Moruțan, autorul unei duble. După primele luni de acomodare, se pare că, în sfârșit, și-a găsit ritmul în Serie B.

Fotbalist de picior stâng, cu centru de greutate jos și foarte tehnic, armele lui au ieșit în evidență în meciul cu Cosenza. Primul gol l-a marcat la colțul scurt, după ce a primit o centrare din flancul stâng.

Cealaltă reușită, însă, a făcut ca biletul la meci să merite plătit: câteva fente, încheiate cu un șut care s-a dus în plasa laterală.

Moruțan a ridicat mâinile, conștient de faptul că a cucerit publicul care, în momentul schimbării lui, s-a ridicat în picioare și l-a aplaudat.

După 11 etape de acomodare, playmakerul român, un decar care are numărul 80 pe spate, pare să fie în sfârșit gata s-o care pe Pisa în spate”, se arată pe site-ul jurnalistului italian Gianluca Di Marzio. 

05-11-2022
13:46

Olimpiu Moruțan și-a trecut de două ori numele pe lista marcatorilor în partida dintre Pisa și Cosenza, din runda a 12-a din Serie B.

În minutul 12, o centrare din banda stângă a depășit grupul de jucători din centrul careului. Mingea  a ajuns la Moruțan, care a depășit din preluare un adversar, iar apoi a șutat tare, la colțul scurt.

Pentru român era primul gol marcat din 21 august, atunci când înscria în partida Pisa – Como 2-2. În această stagiune a mai izbutit și două pase decisive.

După ce Masucci făcuse 2-0, în minutul 45+5, Moruțan a mai înscris o dată, în minutul 63.

Florin Tănase a marcat al treilea gol în Emirate pentru Al-Jazira, la care a venit în vară, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Fostul jucător al celor de la FCSB a înscris după ce a rămas singur cu portarul.

Florin Tănase, al treilea gol pentru Al Jazira

Florin Tănase a deschis scorul înainte de pauză pentru Al Jazira în meciul cu Al Nasr, în etapa a 9-a din campionatul din Emiratele Arabe Unite. Formația românului s-a impus cu 2-0 și s-a apropiat la două puncte de liderul Al-Ahli Dubai. Diaby, la doar 4 minute după ce a intrat pe gazon, a majorat avantajul oaspeților în minutul 67.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român, prezent la acțiunea naționalei României din luna septembrie, a rămas singur cu portarul, a avut timp să preia mingea și a punctat printre picioarele lui Shambih, portarul echipei gazdă.

Este a treia reușită a lui Florin Tănase în tricoul celor de la Al Jazira și a doua în campionat. Florin Tănase a marcat golul decisiv al victoriei lui Al-Jazira din Cupă cu Dibba Al Fujairah și puncta la al doilea meci pentru Al-Jazira în victoria cu Khorfakkan din campionat.

ADVERTISEMENT

Florin Tănase, gol pentru România în partida cu Finlanda din septembrie

Florin Tănase a fost selecționat de Edi Iordănescu la naționala României pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia, partide decisive pentru menținerea în Divizia B din Liga Națiunilor.

Internaționalul român a marcat un gol important în partida cu Finlanda, însă „tricolorii” au retrogradat în cele din urmă în Divizia C din Liga Națiunilor. 15 partide și 2 goluri sunt cifrele lui Florin Tănase în tricoul României.

ADVERTISEMENT

Florin Tănase s-a acomodat greu în Emiratele Arabe Unite

Deși este pe placul lui Al-Jazira, Florin Tănase declara că are probleme cu acomodarea în Emiratele Arabe Unite. Fostul jucător al celor de la FCSB se plângea atât de temperaturile ridicate, cât și de umiditate.

„Suntem la egalitate de puncte cu echipa lui Olăroiu. Mă bucur că am câștigat primele trei etape, am câștigat și ultimul meci. Mă bucur că am avut realizări încă din primele meciuri, am început bine. Am fost primit foarte bine.

ADVERTISEMENT

Am ajuns la un club mare din Golf și sunt fericit. M-am acomodat, încă nu total. Este diferență foarte mare de umiditate, de căldură. Sunt restaurante de tot felul. Mi-a fost mai greu în primele săptămâni cu temperatura

Am primit o ofertă de la o echipă din China, după aceea au venit cei de la Al Jazira. Am ales oferta de la Al Jazira pentru că este un club mare și este mai aproape de casă”, declara Tănase în luna septembrie.

  • 5,5 milioane de euro este cota de piață a lui Florin Tănase, conform Transfermarkt. 
  • 27 de ani are Florin Tănase
ADVERTISEMENT