Fotbal intern

Florinel Coman, la fel ca Leo Messi! Este golgheterul campionatului şi cel mai bun pasator din zona play-off a Ligii 1

16.12.2019 | 09:25
Florinel Coman la fel ca Leo Messi Este golgheterul campionatului si cel mai bun pasator din zona playoff a Ligii 1
ADVERTISEMENT

După un sezon de vară-toamnă catastrofal, în care a fost la un moment dat și ”lanternă” în Liga 1, FCSB este acum o echipă pe val. Vicecampioana a urcat pe locul 4, în condițiile în care are un joc mai puțin disputat. La originea revirimentului roș-albastru stă Florinel Coman, un fotbalist care a explodat în sezonul 2019-2020.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 9.75 este cota pentru 2-0 scor corect. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Florinel Coman, un fel de Messi în România! Este golgheter și cel mai bun pasator din Liga 1

După doar câteva apariții în tricoul FCSB, Florinel Coman era alintat ”Mbappe” de către patronul Gigi Becali. Acesta din urmă îl considera un viitor mare talent al fotbalului european.

Începutul acestuia în echipa roș-albaștrilor a fost ceva mai dificil, alternând evoluțiile bune cu cele foarte slabe sau postul de titular cu cel de rezervă. Treptat, Florinel Coman s-a transformat de la meci la meci, iar acum vorbim de el ca de un om indispensabil.

ADVERTISEMENT

”Coman-dependența” FCSB-ului o putem constata atunci când ne uităm peste cifrele jucătorului de 21 de ani. Florinel este cel mai bun, nu doar de la FCSB, ci din toată Liga 1, la toate capitolele.

Florinel Coman este cel mai bun marcator din campionat: 9 goluri după 21 de etape (20 de etape pentru FCSB). În același timp, Coman este pe locul 1 și la capitolul pase de gol în ceea ce privește echipele de top, cu 7 astfel de reușite. Păstrând proporțiile, Coman e un fel de Messi. Și argentinianul conduce la toate capitolele în La Liga.

ADVERTISEMENT
  • 10 goluri și 8 pase de gol are Coman pentru FCSB în toate competițiile (Liga 1, Europa League, Cupa României)
  • 12 goluri și 6 pase de gol are Messi pentru Barcelona în La Liga 

Florinel Coman, cel mai bun și cu Viitorul

În ultimele 9 runde de campionat, Florinel Coman are cifre spectaculoase pentru FCSB. A marcat 7 goluri pentru trupa lui Bogdan Vintilă și a contribuit decisiv la ascensiunea în clasament.

ADVERTISEMENT

Menajat în primele meciuri ale sezonului 2019-2020, perioadă în care FCSB era angrenată și în cupele europene, Coman a devenit ulterior titular, iar acest lucru s-a văzut în jocul și în rezultatele roș-albaștrilor.

  • 2.300.000 de euro era cota lui Coman în aprilie 2019
  • 3.500.000 de euro este cota lui Coman în decembrie 2019 pe Transfermarkt.com

Manchester City, pe urmele lui Coman

Încă de la finalul lunii octombrie, meciurile excelente ale lui Florinel Coman au atras atenția granzilor din Premier League. Presa din Anglia scria atunci că echipa antrenată de Pep Guardiola, Manchester City, este interesată de cel mai în formă jucător al vicecampioanei României.

Dailymail nota că șefii celor de la Manchester City s-au interesat deja de Florinel Coman, mijlocaș din România care a fost comparat în dese rânduri cu mega-starul francez Kylian Mbappe de către patronul roș-albaștrilor, Gigi Becali.

Coman a strălucit și la naționala U21

În vara lui 2019, la Campionatul European U21 din Italia și San Marino, Coman a contribuit decisiv la calificarea naționalei lui Mirel Rădoi în semifinale, după un meci stelar făcut contra Angliei: 2 goluri și un penalty scos în succesul cu 4-2.

După evoluțiile bune de la tineretul României, Florinel Coman a fost promovat la prima reprezentativă, acolo unde și-a făcut debutul oficial în preliminariile EURO 2020 contra Insulelor Feroe. Jucătorul de 21 de ani este un produs al Academiei ”Gheorghe Hagi”, loc din care au plecat alți jucători importanți, mai specifică jurnaliștii englezi.

ADVERTISEMENT