ADVERTISEMENT
News

Focar de Covid-19 la o fabrică din județul Cluj. Zeci de angajați, depistați pozitiv

Autor: Adrian Baciu | 04.09.2020 | 09:44
Focar de Covid-19 la o fabrică din județul Cluj. Zeci de angajați, depistați pozitiv
Focar de Covid-19 la o fabrică din județul Cluj. Zeci de angajați, depistați pozitiv. Sursa foto: hepta.ro

Un nou focar masiv de Covid-19 a fost depistat pe teritoriul României. În județul Cluj, la o fabrică din satul Macău, zeci de angajați au fost depistați pozitiv.

ADVERTISEMENT

În acest moment, din cauza infecțiilor, instituția de producție a fost închisă, iar autoritățile nu exclud chiar măsura de carantinare a zonei, dacă infecțiile vor crește.

Din datele oferite de autoritățile locale, focarul de SARS-CoV2 este activ în comuna Aghireșu, cu zeci de cazuri pozitive provenind de la o fabrică de pe raza comunei.

ADVERTISEMENT

Un nou focar de Covid-19 în România. Zeci de angajați, depistați pozitiv în Cluj

Cazurile de coronavirus din România se mențin la un nivel extrem de ridicat, cu peste 1.200-1.300 de raportări pe zi anunțate de Grupul de Comunicare Strategică. Acestea rezultă din miile de focare de pe teritoriul țării.

Recent, un focar de Covid-19 a fost depistat la o fabrică din satul Macău, comuna clujeană Aghireș. Aici, un total de 24 angajați din 75 au fost infectați cu noul coronavirus, iar fabrica a fost închisă.

ADVERTISEMENT

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudan, a confirmat apariția acestui focar de infecție cu Covid-19 și a spus că s-au luat deja toate măsurile epidemiologice prevăzute de protocolul sanitar.

”Cei 24 pozitivi vor fi transportați la spitalele Covid din Cluj-Napoca pentru evaluarea medicală, aceștia fiind în prezent asimptomatici. Contacții direcți identificați din ancheta epidemiologică au fost carantinați la domiciliu pentru 14 zile (inclusiv ceilalți 51 de angajați negativi și aparținătorii acestora).

ADVERTISEMENT

Măsurile vor fi monitorizate prin intermediul instituțiilor abilitate, urmând ca, în situația în care numărul cazurilor pozitive va crește, să fie luată în calcul măsura carantinării UAT-ului”, a transmis Mircea Abrudan, potrivit Mediafax.

Ce fabrică a fost afectată de Covid-19

Sursa citată mai notează că fabrica la care a fost depistat focarul din această săptămână este Versapak România, o parte din Versapak Group Marea Britanie, o companie producătoare de ambalaje pentru corespondență, mape, genți și sigilii de Securitate.

ADVERTISEMENT

Pe perioada pandemiei, firma a început să producă inclusiv măști de protecție. Prefectul de Cluj nu exclude posibilitatea ca întreaga comună să fie introdusă în carantină în următoarea perioadă din cauza acestor cazuri de infectare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!