News

Focar de Covid-19 la Spitalul Județean Ploiești. Mai multe cadre medicale și câțiva pacienți, depistați pozitiv

06.07.2020 | 15:17
Focar de Covid19 la Spitalul Judetean Ploiesti Mai multe cadre medicale si cativa pacienti depistati pozitiv
ADVERTISEMENT

Un nou focar de Covid-19 a izbucnit la un mare spital din România, de această dată la cel Județean din Ploiești.

Un medic, mai multe asistente și câțiva pacienți au primit rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Direcţia de Sănătate Publică Prahova întreprinde o anchetă epidemiologică la spital pentru a depista toate persoanele care au intrat în contact cu cadrele medicale infectate.

Focar de infectare cu Covid-19 la Spitalul din Ploiești. Un medic și mai multe asistente, depistați pozitiv

Într-o primă fază, un medic şef de secţie, dar şi trei asistente şi o infirmieră de la Spitalul Județean Ploiești au fost testaţi pozitiv Covid-19. Toţi lucrează în cadrul aceleiaşi secţii din spital.

ADVERTISEMENT

Ulterior, focarul s-a extins și la nivelul pacienților. Conform Adevărul, doi pacienţi internaţi la secţia Interne din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Se pare că cei doi au fost contacţi direcţi cu cadrele medicale infectate cu coronavirus, susţine sursa ciată. Potrivit acestora, pozitiv este chiar şeful secţiei Interne. Acesta a fost internat pentru a primi tratament specific.

ADVERTISEMENT

”Activitatea secţiei se desfăşoară cu precauţiile impuse de situaţia existentă. Avem acum 36 de pacienţi internaţi care au fost testaţi negativ, dar care vor fi retestaţi. Pacienţii noi vor fi direcţionaţi la spitalele cu secţii de medicină internă din județ”, a precizat directorul SJU Ploieşti.

Epidemia de Covid-19 s-a intensificat în județul Prahova

La Spitalul din Ploiești sunt probleme și cu locurile de internare. ”La Sectia I Boli Interne de la Spitalul Județean de Urgenta Ploiești nu se mai fac internări. Aici sunt internați 36 de pacienți care, alături de personalul medical, vor fi retestați.

ADVERTISEMENT

Pacienții care ajung la UPU vor fi direcționați către Secția II Boli Interne sau, în cazul în care locurile se vor ocupa, la secțiile de Boli Interne din județ”, a declarat pentru observatorulph.ro Marius Niculescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

De la startul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate cu noul coronavirus 587 de persoane, cu 18 mai multe, luni, faţă de ziua anterioară.

Din acest total, 24 de pacienți au decedat (trei decese raportate în ultimele 24 de ore), iar 133 de persoane au fost declarate vindecate şi externate, arată buletinul de presă al Prefecturii Prahova.

ADVERTISEMENT