News

Focar la spitalul din Bistrița: 11 asistenți medicali, depistați pozitiv. Ce reguli de igienă nu au respectat

25.06.2020 | 13:57
Focar la spitalul din Bistrita 11 asistenti medicali depistati pozitiv Ce reguli de igiena nu au respectat
ADVERTISEMENT

Un nou focar de Covid-19 a izbucnit la o unitate medicală din țară. De această dată acesta a apărut la spitalul din Bistrița.

Nu mai puțin de 11 asistenți medicali au fost depistați pozitiv după ce nu au respecta reguli de igienă fundamentale.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, totul a pornit de la un asistent de la Computer Tomograf și de la partenera acestuia.

Focar de Covid-19 la spitalul din Bistrița: 11 asistenți sunt infectați

Problemele din Bistrița s-au intensificat pe parcursul săptămânii trecute, când un asistent medical care lucrează la Computer Tomograf a prezentat simptome și a fost testat pentru Covid-19.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, acesta a fost depistat pozitiv, iar partenera sa, și ea asistentă la spital, la secția de Neurologie, a fost testată și ea. Veștile proaste au continuat, și ea fiind depistată pozitiv. Au fost testați și colegii acesteia, cu care a intrat în contact.

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, a confirmat faptul că, până la această oră, 11 asistenți medicali ai unității medicale au fost depistați pozitiv cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

”Am mers mai departe cu ancheta epidemiologică și au fost testați colegii săi ieri, au fost depistați pozitiv 8 asistenți de la Neurologie și unul de la Anestezie-Terapie Intensivă.

Astăzi, pe lângă ancheta epidemiologică, am început și una administrativă, pentru că se pare că relaxarea nu este doar la populație, ci și în spital”, a declarat managerul Gabriel Lazany, potrivit ziarului Bistrițeanul.

ADVERTISEMENT

Ce reguli de igienă elementare nu au respectat cadrele medicale

Deja s-au luat măsuri dure la unitatea medicală din Bistrița. Managerul spitalului a decis să fie suspendat din funcție medicul șef și a asistentului șef al secției de Neurologie. Cei doi sunt suspendați temporar.

Conform sursei citate, cei 11 asistenți s-au infectat după ce au luat masa împreună, fără protecție și fără a păstra regulile de distanțare socială.

După apariția acestui focar s-a luat măsura de a se testa toți pacienții internați la etajul la care funcționează Neurologia (etajul 3), în total peste 50 de persoane. Vor fi testați și angajații care lucreză la etajul respectiv, la Secțiile Neurologie, Cardiologie, Transfuzii Sanguine și Oftalmologie.

ADVERTISEMENT