News

Fondatorii Superbet și Element Industrial lansează un proiect comun pentru dezvoltarea rețelei ELI Parks

Fondatorii Element Industrial și Superbet se asociază pentru a lansa un parteneriat benefic pentru dezvoltarea economiei românești.
21.10.2021 | 12:53
Fondatorii Superbet si Element Industrial lanseaza un proiect comun pentru dezvoltarea retelei ELI Parks
ADVERTISEMENT

Superbet și Element Industrial fac un pas important și lansează un parteneriat care va duce la dezvoltarea economiei naționale.

Fondatorii celor două companii, Sacha Dragic (creatorul Superbet) și Ionuț Dumitrescu (întemeietorul Element Industrial), au anunțat în urmă cu scurt timp că vor semna un parteneriat între cele două companii.

ADVERTISEMENT

Cele două ar urma să conlucreze pentru dezvoltarea rețelei de parcuri logistice ELI Parks.

Primul pas ce va fi realizat în cadrul acestui proiect îl reprezintă construirea a nu mai puțin de jumătate de milion de metri pătrați de spații industriale în zone propice pentru a contribui la dezvoltarea economiei locale. Această etapă se va desfășura pe parcursul a patru ani de zile.

Faza a doua a proiectului o reprezintă extinderea accelerată în diverse zone ale țării, dar și interconectarea cu alte parcuri logistice aflate în Europa Centrală și de Est. Pentru a se realiza asta, proiectul presupune chiar și achiziția de terenuri de ordin similar.

ADVERTISEMENT

Investiție inițială de 90 de milioane de euro pentru noul proiect

Asocierea dintre ELI și D Craig Real Estate, divizia imobiliară a fondului de investiții D Craig Holding, controlat de Sacha Dragic, duce la apariția unei noi entități, care ar urma să coordoneze dezvoltarea acestui proiect.

Pentru început, această entitate beneficiază de o injecție de capital de 90 de milioane de euro, Ionuț Dumitrescu și Sacha Dragic contribuind egal la această investiție.

ADVERTISEMENT

CEO-ul D Craig Real Estate va fi Anca Damour, ce are o experiență solidă, de 19 ani în domeniile de real estate și retail.

Ionuț Dumitrescu este omul din spatele Element Group, ce investește în proiecte de retail, de office, dar și logistice.  Element Industrial este parte a Element Group și reprezintă unul dintre cei mai importanți jucători locali când vine vorba de piața logistică din România.

ADVERTISEMENT

Această industrie s-a putut dezvolta rapid pe fondul pandemiei, ce a accelerat digitalizarea și creșterea pieței de e-commerce.

Element Industrial a investit în hub-ul Buftea Chitila, dar are proiecte în derulare și în Pitești, Ploiești sau în Brăila. Fiecare proiect marca ELI Parks este creat la standarde internaționale de clasă A, acoperind toate nevoile chiriașilor.

Acest nou joint venture finanțat exclusiv cu capital românesc are de gând să crească concurența pe piața logistică din România, ce este în prezent dominată de multinaționale.

”Pentru a ne putea extinde accelerat și la nivel național aveam nevoie de parteneri. Atât Anca Damour, cât și Sacha Dragic au experiența necesară pentru acest gen de demers antreprenorial într-un sector extrem de efervescent acum și în anii ce vor veni”, spune Ionuț Dumitrescu despre noul proiect la care ia parte.

Sacha Dragic este unul dintre numele de referință în ceea ce privește antreprenorii din România. Grupul Superbet, fondat de Dragic, a depășit valoarea de 2,5 miliarde de euro.

Succesul Superbet este de necontestat, iar pe lângă acesta, Dragic mai activează și în domeniul financiar, investind totodată și în firme listate la BVB.

Anca Damour este, cu adevărat, surpriza acestui nou proiect. Aceasta a lucrat 19 ani alături de Carrefour, coordonând în România expansiunea de succes a grupului francez.

A supervizat și M&A precum Carrefour-Billa, dar a luat parte și la lansarea unor noi modele de business-uri de servicii, ca Bringo. Acum, Anca Damour se alătură proiectului inițiat de Dragic și Dumitrescu, devenind partener și director executiv al diviziei D Craig Real Estate.

”Sacha și Ionuț sunt antreprenori, sunt învățați să trăiască permanent cu ideea de a urmări oportunități și a le transforma  în proiecte de succes. Pentru mine, este un pas de la un model planificat cu rotițe bine rodate – cum era în Carrefour – la un model antreprenorial, în care lucrurile par să se întâmple cu viteza luminii. Ce ne-a adus împreună – și ce m-a convins să îi pun alături pe Ionuț și pe Sacha – a fost ideea aceasta nebună că putem construi în sectorul de business românesc jucători de talie internațională. Că putem să gândim strategic, pe termen lung și poate să creăm în câțiva ani un nou Unicorn românesc, acolo unde până de curând părea că doar rețetele internaționale pot avea succes”, a declarat Anca Damour.

ADVERTISEMENT